Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mamma mia

Talijani šokirani pogreškom Interova vratara: "Ovo je bilo samoubojstvo, ode Scudetto k vragu!"

Andrei Radu napravio je kolosalnu pogrešku u 81. minuti zaostale utakmice Bologna – Inter.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U trenucima dok je Inter imao jedan bod u džepu (bod kojim bi prepolovio zaostatak za gradskim rivalom Milanom) i jurio sva tri, vratar Andrei Radu napravio je kolosalnu pogrešku.

Nonšalantno je pristupio lopti koju je iz auta poslao Ivan Perišić, promašio ju prilikom željenog dodavanja što je omogućili Nicoli Sansoneu da ju s gol-linije samo pošalje u mrežu. Na taj način Inter, koji je u Bolognu bio došao po pobjedu kojom bi preskočio Milan i izbio na prvo mjesto, ostao i bez tog jednog dana.

Ne samo da su propustili priliku preuzeti vrh nego je vrlo lako moguće da je tim primljenim golom Inter ostao bez naslova prvaka, što su apostrofirali i talijanski mediji.

Gazzetta dello Sport u svojim izvještajima s utakmice koristi baš takvu terminologiju, koja označava krah Interovih šampionskih ambicija.

"Harakiri Intera, Radu poklonio Bologni tri boda i gurnuo Scudetto prema Milanu. Samoubojstvo Intera, đavolji trenutak odnosi Scudetto, naslovi su kojima kultni talijanski sportski list opisuje Interovu havariju u Bologni."

Corriere dello Sport je nešto blaži:

"Nevjerojatna pogreška Radua presudila je utakmicu protiv Bologne. Možda je korištenje hiperboličkih izraza vezanih uz nogomet pretjerano, osobito u vrijeme rate, ali ono što je Radu doživio u Bologni ima sve elemente drame, sa sportske, profesionalne i ljudske strane. On ima 24 godine i imat će vremena da to promijeni, ali sigurno će ga u budućnosti pratiti ova reakcija."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider