Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žestoka reakcija

Talijani napadaju Contea zbog Perišićeva transfera: "Opljačkao je Inter, to se ne radi!"

Ne stišavaju se odjeci prelaska Ivan Perišića iz Intera u Tottenham.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić potpisao je dvogodišnji ugovor s Tottenhamom čiji će igrač i službeno postati 1. srpnja, nakon što mu završi ugovorna obveza s Interom.

Perišić je odlučio ostvariti svoj san i zaigrati u engleskoj Premier ligi te je prihvatio ponudu iz sjevernog Londona.

Njegov potpis izazvao je lavinu reakcija, naročito među navijačima Nerazzurra koji žale zbog ovakvog raspleta cijele priče.

"Conte je Perišića 'oteo' Interu"

Svoje nezadovoljstvo emitirao je i dio talijanskih medija. Konkretno, CalcioMercato, stranica specijalizirana za transfere i sve što oni sa sobom nose.

U tekstu posvećenom Interu kritizirali su čelnike kluba zbog oklijevanja da Perišiću na vrijeme ponude adekvatan ugovor.

"Inter ga je pokušao uvjeriti da ostane, ali možda se kretao previše smireno i bez nekog ludovanja glede ovog 33-godišnjaka. Vjerojatno jedan dio objašnjenja ležli u tome što je u siječnju kupio Robina Gosensa iz Atalante koji je igrač s istom ulogom kao i Perišić. Stvar je u drugom: Antonio Conte je besplatnim transferom 'oteo' igrača momčadi koju je trenirao", pišu Talijani i vuku usporedbu između Contea i još jednog trenerskog velikana:

"Klopp je drugi stil u odnosu na Contea"

"Nije ovo ništa neregularno, ali riječ je o potezu koji je neusklađenom s nekim njegovim ranijim izjavama. Pričao je 'bit ću navijač Intera čak i kada odem'. Ovo se ne radi. Samo da navedemo primjer, kad je stigao na klupu Liverpoola, Jürgen Klopp je obećao da nikada neće uzeti igrača Borussije Dortmund. Obećao i ispunio. Drugi stil, druga klasa."

Conte je prije godinu dana s Interom osvojio Scudetto i onda napustio klub zbog različitih pogleda na budućnost naspram ljudi koji vode Nerazzurre. Bio je bez posla do početka studenog kada je stigao poziv Tottenhama koji se nalazio u teškoj situaciji, ali uspio ih je podići i jako dobrim proljetnim dijelom sezone dovući do četvrtog mjesta i osiguranog plasmana u Ligu prvaka.

Spursi žele ostaviti duboki trag na kontinentalnoj sceni, ali i biti još bolji u Premier ligi. U sklopu tih nastojanja prvo pojačanje koje su doveli je Perišić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider