Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trenutačno bez posla

Tudor se seli na jug: Hrvatski trener prvi je favorit za klupu aktualnog prvaka?

Igor Tudor bez kluba je nakon odlaska iz Marseillea.

Igor Tudor (Foto: Afp)

Napoli je nakon 33 godine čekanja osvojio titulu prvaka, ali u novu sezonu ušao je bez Luciana Spalletija, koji je odlučio uzeti godinu dana pauze od nogometa. 

Naslijedio ga je iskusni francuski stručnjak Rudi Garcia, koji je dobio prvi ultimatum - ima četiri utakmice da popravi rezultate ili će odletjeti s klupe. U šest odigranih susreta upisao je tri pobjede, dva remija i jedan poraz od Lazija, ali to je ipak premalo za aktualnog prvaka.

Aurelio de Laurentiis, kontroverzni vlasnik napuljskog kluba, ne želi nagliti sa smjenom, odlučio je dati još vremena novom treneru da poboljša rezultate, no ako ne uspije u tome, već ima spremna rješenja, piše La Gazzeta dello Sport.

Tudor glavni favorit za vruću klupu

U kuloarima se spominje nekoliko imena, ali prvi je favorit za vruću klupu Igor Tudor. Nakon dobre sezone u Marseilleu hrvatskom je treneru još malo porastao ugled na nogometnom tržištu, a pamte se i njegove dobre epizode na klupi Udinesea i Verone.

Crvena zvezda - Partizan Crvena zvezda i Partizan neće igrati derbi zbog situacije na Kosovu, ali to je samo izgovor divider

De Laurentiis traži trenera koji će razdrmati momčad, ne toliko na taktičkom koliko na mentalnom planu, a zbog toga vjeruje da je Tudor pravi čovjek za to, piše talijanski list.

Također, spominjalo se ime Christophea Galtiera, koji je ovog ljeta otišao s PSG-ove klupe, ali on se sve češće spominje kao opcija za upražnjenu klupu Marseillea.

Četiri sljedeće utakmice Napolija:

Napoli - Udinese
Lecce - Napoli
Napoli - Real Madrid
Napoli - Fiorentina
 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider