Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvo zimsko pojačanje

Sjajan posao Liverpoola: Za siću doveli novog ''komandosa'', Klopp oduševljen

Takumi Minamino novi je igrač Liverpoola, potvrdio je engleski klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaš Salzburga 24-godišnji Japanac Takumi Minamino od 1. siječnja službeno postaje igrač Liverpoola. Prvi japanski nogometaš u povijesti engleskog velikana stiže za pravi sitniš, tek nešto više od osam milijuna eura.

"Ostvario mi se san da postanem nogometaš Liverpoola. Uzbuđen sam jer se to dogodilo", izjavio je Minamino, koji je potpisao ugovor s Liverpoolom do 2024. godine.

Japanac, koji igra na poziciji krilnog napadača, istaknuo se ove sezone u Ligi prvaka, i to baš protiv Liverpoola. U Red Bull Salzburg došao je 2015. godine iz Osake, a za austrijskog je prvoligaša ove sezone u 22 utakmice zabio devet golova.

''Ovo je fantastična vijest, sjajno pojačanje. Stvarno smo jako, jako sretni zbog ove vijesti'', poručio je Jürgen Klopp iz Dohe, gdje se Liverpool bori za naslov svjetskog klupskog prvaka.

gol expired Slike Kloppova ruganja kolegi pravi su hit: Ali tko je taj Mohamed s hrvatskim prezimenom? divider

Mnogi se slažu kako je Liverpool napravio i veliki marketinški posao. Japanci će dodatno poludjeti za Redsima sad kad je tamo jedan od njihovih najboljih igrača. No treba reći da transfer nije učinjen zbog marketinških aktivnosti na Dalekom istoku.

Vidjeli smo to ove sezone na utakmici na Anfieldu kada je Minamino impresionirao igrom i pogotkom u utakmici skupine Lige prvaka.

''Naši su ga navijači nedavno mogli uživo gledati pa ne moram previše govoriti o njegovim kvalitetama. Takumi je jako brz i pametan igrač. Nalazi prostor među linijama, hrabar je s loptom, ali i bez nje. To što je već igrao Ligu prvaka je bonus'', poručio je Klopp.

Nijemac prati Japanca već neko vrijeme, a njegova predstava na Anfieldu samo je dokazala da su bili na pravom tragu. Naravno, okidač je bio kada su shvatili kolika mu je odštetna klauzula u ugovoru i takva se prilika nije smjela propustiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider