Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Male tajne...

Kako je Luka zaustavio vrijeme: Trenira gladan, prati Zidaneovu dijetu i vježba samo određene dijelove tijela

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i nogometaš Real Madrida Luka Modrić naizgled je vratio vrijeme, a strani mediji otkrivaju njegove tajne…

Luka Modrić (Foto: Afp)

Svima je jasno kako je Luka Modrić poseban nogometaš, ako se netko i zapitkivao dosad, poslije ove sezone će mu biti jasnije – kapetan Vatrenih s 36 godina na grbači igra bolje nego ikad, a strani mediji pokušali su otkriti njegove tajne.

Kako je Luka vratio vrijeme? Pitanje je koje si je postavila ugledna Gazzetta dello Sport, a autor teksta tvrdi kako je Modrić živući dokaz kako su godine samo brojke. No, bez predanog treninga, stroge dijete i ostalih faktora, Modrić bi itekako osjetio godine, a Luka je sad u dobi u kojoj talent više nije dovoljan, potrebni su sati i sati dodatnog treninga i predanog rada kako bi ostao na vrhu.

gol expired Modrić u 37. godini razigran poput mladića: Jedan podatak je posebno nevjerojatan, ovo nikad nije imao divider

Uvijek trenira, najveću pažnju pridodaje nogama

Jedna od tajni Lukine dugovječnosti je jasno odlična genetika, ali puno toga ide i strogoj dijeti koje se drži, posebnom režimu treninga koji koristi, a talijanski novinari tvrde kako činjenica što nema tetovaže jako pomaže oporavku, a svoju sjajnu formu može zahvaliti i tome što nikad ne uzima pauze od treninga, čak ni kad je na odmoru.

Luka obožava biti fit, a najradije trenira u Realovom sportskom centru i u svojoj kućnoj teretani. Ljeti pliva u Jadranu, zimi vozi Rimčev bicikl po Madridu, a najveću pažnju pridodaje – svojim nogama. Luka, naime, radi jako puno treninga donjeg dijela tijela bez pretjeranog opterećenje utezima. Kako je nešto niži od prosjeka, ne želi opterećivati noge s previše tereta. Ima posebne trenere koji su s njim godinama i planiraju njegove individualne treninge, ali s 36 godina naučio je pametnije trenirati. A kako je veliki pobornik zdravog života i vježbanja, tjera cijelu svoju obitelj na rekreaciju.

Modrić i Messi Zadnji put je to Leo Messi napravio, a onda se pojavio Luka Modrić! divider

Trenira na prazan želudac i koristi dijetu koju mu je preporučio Zidane

Prije svega svoje troje djece, Ivana, Emu i Sofiju, s kojima provodi najviše vremena izvan treninga, teretane i nogometa, no i kad je s njima, stvari se ne mijenjaju previše, a Talijani tvrde kako svoju mentalnu stabilnost može zahvaliti upravo energiji koju dobiva od igre s njima. Uz nogomet i tenis, ponekad zna s klincima zaigrati i video igre, ali češće ih se može vidjeti zajedno na teniskom ili nogometnom terenu.

Između ostalog "tata Luka“ može biti zahvalan klincima što zbog njih vodi tako aktivan život pa se može pohvaliti indeksom tjelesne masti 8.3, samo jedan bod višem od Cristiana Ronalda, a svoju tjelesnu težinu drži najčešće oko 66 kilograma, nikad preko 68 kilograma, a to je naučio od bivšeg šefa Zinedinea Zidanea, koji je Modriću objasnio važnost savršene dijete.

Luka Modrić VIDEO Luka Modrić već do poluvremena upisao tri krasne asistencije divider

Upravo zbog njega Modrić je prešao na "paleodijetu“, koje se drži i Marcos Llorente, a koja zabranjuje obrađenu hranu. Talijani dodaju kako je se Luka ne drži slijepo, odnosno tu i tamo se priušti "dan za varanje“, ali uglavnom se trudi prakticirati ju. Zato Modrić često trenira na prazan želudac, kako bi mu tijelo posegnulo za rezervama, odnosno počelo koristiti višak tjelesne masti kao energent. Tako ostaje na prikladnoj kilaži, ali ne gubi mišićnu masu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider