Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fifa za, Uefa protiv

Svjetsko prvenstvo ipak svake dvije godine?

Navijači su rekli da, samo se čeka službena potvrda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FIFA je vrlo blizu odluke da promijeni sistem koji postoji već gotovo čitavo stoljeće te donese odluku o održavanju SP-a svake dvije umjesto četiri godine.  

Od ranije je već poznato da je FIFA provela studiju izvodljivosti ove ideje kao i istraživanje javnog mnijenja, a sada su stigli i rezultati. 

Kako navodi dobro obaviješteni "Athletic", FIFA je spremna da ode korak dalje i krene u izvršavanje ove ideje. Rezultati ispitivanja javnog mnijenja su jasni, a oni govore da većina mladih navijača, pogotovo oni koji nisu iz Europe, žele Svjetsko prvenstvo svake dvije godine.

gol expired Najbolje ocijenjeni igrači u FIFA-i: Prvi Messi, Ronaldo treći, a igrač iz susjedstva je među Top 10 divider

Ova inicijativa krenula je iz Saudijske Arabije, a protiv tog prijedloga su se odmah izjasnile samo 22 nogometne reprezentacije, dok je 166 ostalih istaknulo da ipak treba razmisliti o ovakvom potezu.

UEFA je protiv ideje da se Svjetsko nogometno prvenstvo održava svake dvije godine, ali čini se da FIFA uskoro planira ukloniti sve prepreke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider