Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skupina D i skupina E

FIFA odredila kad ćemo doznati posljednje sudionike Svjetskog prvenstva u Kataru

Svjetsko prvenstvo u Kataru održava se od 21. studenog do 18. prosinca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednje interkontinentalno doigravanje za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru održat će se 13. i 14. lipnja u stadionu Ahmad ben Ali u Dohi, objavila je u srijedu FIFA.

Interkontinentalno doigravanje odlučit će koje će reprezentacije popuniti posljednja dva mjesta koja vode na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Najprije će Australija igrati s reprezentacijom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Dohi 7. lipnja, a pobjednik ovog susreta će se potom 13. lipnja sastati s Peruom i pobjednik te utakmice osigurat će plasman na SP. Također, pobjednik ove utakmice pridružit će se reprezentacijama u skupini D na SP-u u kojoj su branitelji naslova Francuzi te Danska i Tunis.

Potom će 14. lipnja Kostarika i Novi Zeland odigrati utakmicu za posljednje mjesto na SP-u. Pobjednik ovog susreta igrat će u skupini E na Svjetskom prvenstvu zajedno sa Španjolskom, Njemačkom i Japanom.

Svjetsko prvenstvo u Kataru održava se od 21. studenog do 18. prosinca.

Tijekom Svjetskog prvenstva stadion Ahmad ben Ali ugostit će šest utakmica po skupinama, kao i utakmicu osmine finala.

Iznimno za SP, čiji je ždrijeb već obavljen, još se tri reprezentacije tek trebaju kvalificirati.

Polufinale europskog play-offa između Škotske i Ukrajine, odgođeno u ožujku zbog ruske ofenzive, pomaknuto je na 1. lipnja, a pobjednik će 5. lipnja igrati protiv Walesa za plasman u Katar.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider