Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Usput produžio ugovor

Löw objavio prvi popis: Nema heroja prošlog SP-a, ozlijeđena zvijezda je tu

Njemački izbornik trebao bi voditi reprezentaciju i na sljedećem Svjetskom prvenstvu.

Galerija Reprezentacija Njemačke (Foto: AFP)

Njemački izbornik Joachim Löw objavio je širi popis od 27 igrača koji konkuriraju za nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Među odabranima nije Mario Götze, strijelac pobjedničkog gola u finalu prošlog Svjetskog prvenstva protiv Argentine, koji je Njemačku nakon 1990. vratio na tron.

Götze je u međuvremenu prolazio kroz teško razdoblje zbog zdravstvenih problema. Ove je sezone odigrao 32 utakmice za Borussiju Dortmund, dok je u kvalifikacijama za Rusiju nastupio četiri puta.

Neuer na popisu iako je propustio gotovo cijelu sezonu 

Na listi se našao Marco Reus, koji je propustio SP u Brazilu zbog ozljede. Među vratarima se nalazi i Manuel Neuer, koji je propustio gotovo cijelu sezonu zbog ozljede.

Najveće je iznenađenje u napadu Freiburgov Nils Petersen koji tek treba debitirati za Elf, a dobio je prednost u odnosu na Sandra Wagnera iz Bayerna.

Među poznatim igračima koji nisu na popisu su Emre Can, ozlijeđeni veznjak Liverpoola, i stoper Arsenala Shkodran Mustafi.

Löw je istoga dana pristao i na produljenje ugovora s Njemačkim nogometnim savezom (DFB) do 2022. godine, objavio je predsjednik DFB-a Reinhard Grindel. Aktualni ugovor istječe mu 2020. godine, a Mannschaft vodi zadnjih 12 godina i s njima je osvojio naslov svjetskog prvaka 2014.

Širi popis Joachima Löwa:

Vratari: Bernd Leno (Bayer), Manuel Neuer (Bayern), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (PSG)

Obrambeni: Jerome Boateng, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Niklas Süle, (Bayern), Matthias Ginter (Borussia M), Jonas Hector (Köln), Marvin Plattenhardt (Hertha), Jonathan Tah (Bayer), Antonio Rüdiger (Chelsea)

Veznjaci/krila: Ilkay Gündogan, Leroy Sane (Man City), Maro Reus, Julian Brandt (Borussia D), Julian Draxler (PSG), Leon Goretzka (Schalke), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Sebastian Rudy (Bayern), Mesut Özil (Arsenal)

Napadači: Mario Gomez (Stuttgart), Thomas Müller (Bayern), Timo Werner (RB Leipzig) Nils Petersen (Freiburg)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider