Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Nigerija je ključna''

Počela ''akcija Rusija'': Okupila se reprezentacija, ovo je plan do početka Svjetskog prvenstva

Tri tjedna uoči prve utakmice na Svjetskom prvenstvu u Zagrebu se okupila hrvatska reprezentacija.

Danas se u Zagrebu u hotelu Westin okupila hrvatska reprezentacija koja će u Rovinju odraditi prvi dio priprema za Svjetsko prvenstvo 2018.

Izabranici Zlatka Dalića iz Zagreba će otputovati put Istre gdje bi im se kroz nekoliko dana trebao pridružiti trojac finalista Lige prvaka (Modrić, Kovačić, Lovren) te mladi stoper Duje Ćaleta-Car kojem tek ovaj vikend završava austrijsko prvenstvo.

Subotnjim okupljanjem i putovanjem u Rovinj službeno počinje ''akcija Rusija'', a nadamo se kako će naši reprezentativci zajedno provesti što duže vremena. Do prve utakmice, one između Hrvatske i Nigerije, ostalo je još točno tri tjedna.

Među prvima je stigao Andrej Kramarić koji je sezonu završio u sjajnoj formi.

''Gušt je biti ovdje. Osjećam se izvrsno, ovo je moje prvo Svjetsko prvenstvo'', rekao je Krama te najavio ono što nas čeka za točno tri tjedna.

''Spremamo se za nešto veliko. Nigerija je naše finale. Dobra su momčad i bit će teško, ali tu već možemo stvoriti priliku za prolazak skupine. To je prvi cilj, a onda je sve moguće. Na Euru nam je nedostajalo sreće. Motivirani smo, atmosfera je super i nadam se da će tako i ostati. Samo kao obitelj možemo nešto napraviti.''

Podsjetimo, na pripreme je izbornik Dalić ukupno pozvao 24 nogometaša. Do 4. lipnja FIFA-i mora prijaviti njih 23-icu, a trebao bi otpasti netko od stopera kojih je na popisu pet. Dalića brine stanje Vedrana Ćorluke, no pretpostavlja se kako je dokapetan siguran uz Lovrena i Vidu. Za to jedno mjesto borit će se Matej Mitrović i spomenuti Ćaleta-Car.

Rovinj, Liverpool, Rijeka, Osijek

U Istri će reprezentacija trenirati od 27. svibnja do 1. lipnja, a dan kasnije Vatreni će iz Pule letjeti u Liverpool gdje ih u nedjelju 3. lipnja očekuje ogled protiv Brazila. Iste večeri reprezentacija se vraća u Hrvatsku, a nastavak priprema bit će u Rijeci.

Na Rujevici će imati četiri treninga u tri dana, a 7. lipnja putuju u Osijek gdje će 8. lipnja igrati protiv Senegala posljednju pripremnu utakmicu prije početka SP-a. Reprezentacija u Rusiju putuje 11. lipnja.

Popis 24 igrača za pripreme za Svjetsko prvenstvo

VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

OBRAMBENI: Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Bešiktaš), Ivan Strinić (Sampdoria), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Matej Mitrović (Club Brugge), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg)

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Filip Bradarić (Rijeka)

NAPADAČI: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke), Ante Rebić (Eintracht)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider