Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Povijesno Svjetsko prvenstvo u nogometu: Počela utrka za gradove domaćine

Bit će to prvo Svjetsko prvenstvo na kojem će sudjelovati 48 reprezentacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američki gradovi koji se natječu za domaćine utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva 2026. u srijedu će započeti s prvim predstavljanjem putem video konferencije, a od 17 kandidata odabrat će se 10 gradova-domaćina.

Prvi radni sastanak Američkog nogometnog saveza prvobitno je bio zakazan za ožujak u Dallasu, ali ga je odgodio koronavirus, pa se još ne zna konačan rok za izbor američkih gradova-domaćina Mundijala 2026, kojeg će ugostiti Sjedinjene Američke Države, Kanada i Meksiko.

Sedamnaest američkih gradova-kandidata su Atlanta, Miami, Nashville, Orlando, Houston, Dallas, Kansas City, Boston, Baltimore, New York/New Jersey, Cincinnati, Denver, Seattle, Philadelphia, Washington, San Francisco i Los Angeles.

Zanimljivo je da Chicago, koji je bio domaćin uvodne utakmice Mundijala 1994., nije uspio proći prvu kandidacijsku fazu.

Također, Amerikanci moraju odrediti i grad u kojem će se igrati finale, a prema informacijama iz tamošnjeg saveza to će biti grad koji ima stadion od najmanje 80 tisuća mjesta.

U dvije druge zemlje domaćina čini se da će domaćini biti Montreal, Toronto i Edmonton u Kanadi, te Mexico City, Guadalajara i Monterrey u Meksiku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider