Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što se zamjera komisiji?

Svi se slažu da je Fossati trebao dobiti crveni, ali ne i u ovome: Trebaju li mladi suci 'trenirati' na Poljudu?

Fossatijev start i suđenje mladih sudaca na dvije domaće utakmice Hajduka bila je jedna od tema u podcastu Utakmicu po utakmicu.

Sudačka komisija oglasila se o startu Marca Fossatija na utakmici Hajduka i Varaždina te poručila kako njegov prekršaj, o kojem se puno pričalo posljednjih dana, nije trebao biti kažnjen žutim, već izravno crvenim kartonom.

U studiju podcasta Utakmicu po utakmicu svi su se složili kako je talijanski veznjak uistinu morao biti isključen zbog neopreznog starta, no sudačkoj se organizaciji zamjera što ne djeluje preventivno.

''Talijani imaju Youtube kanal na kojem se konkretno objašnjavaju neke sudačke odluke'', rekla je moderatorica podcasta Valentina Miletić dodavši da je nedavno održan seminar sudaca.

''Kustić nije zadovoljan''

''Marijan Kustić je jučer dao jedan intervju i rekao je da je zapravo jako nezadovoljan. Možda ne tim riječima, ali se dalo iščitati. Da je upozorio sudačku komisiju, da im je dao potpunu slobodu i da nije zadovoljan. To je dobar stav predsjednika saveza jer nije podmetanje pod tepih'', nadovezao se Mateo Pukšar.

''Druga stvar, imali smo Kolarića s 27 godina na Poljudu protiv Istre u utakmici punoj repova. Imali smo sad Čulinu, 28 godina ili koliko. Čuljak u VAR sobi isto ta generacija. Možda Poljud nije poligon za treniranje mladih sudaca koliko god oni bili talentirani'', nastavio je Pukšar.

''Slažem se da je Kolarić najveći sudački talent u Hrvatskoj, možda poligon ne bi trebao biti Poljud nego, primjerice, utakmice Lokomotiva – Šibenik.''

Poljud težak za mlade suce?

''Moraju svi proći kroz Poljud, kroz najveće derbije u Hrvatskoj. Sudačke izvedbe ovise i je li on sudi pred pet ljudi ili 13 tisuća koliko je bilo protiv Varaždina. Naravno da je pritisak suditi Hajduku na Poljudu, ali stvari poput starta Fossatija nisu ni pitanje pritiska, to je crveni i gotovo'', nadovezao se Ivan Ljubić.

''Livaja je imao jedan žestok start gdje je proklizao i 'ubio' čovjeka ispred sebe, ali dobio je samo upozorenje jer je bio prvi prekršaj na utakmici'', ubacio se Igor Ćurković te zaključio:

''Ali što se tiče tih sudačkih komisija i suđenja, o tome pričamo već godinama. Teško je o tome pričati kad ti od njih ne dobivaš nikakvu reakciju, objašnjenje. Neka daju izjave nakon utakmice kao igrači.''

Ovu raspravu pogledajte u videu na vrhu članka, a cijeli podcast Utakmicu po utakmicu ispod teksta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider