Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ni Kina, ni Katar

Svi se opraštaju od Inieste, ali kamo odlazi? Sad kažu u klub gdje je otišao i jedan od njegovih idola

Andres iniesta na kraju sezone napušta svoju Barcelonu, a uskoro će objaviti i ime novog kluba.

Galerija Andres Iniesta (Foto: AFP) Andres Iniesta (Foto: AFP) Lionel Messi i Andres Iniesta (Foto: AFP) +4 Andres Iniesta i Ronaldo (Foto: AFP)

Još prije 22 godine Andres Iniesta stigao je u katalonsku prijestolnicu iz Albacetea, u čijoj je okolici i rođen. Da, toliko dugo je ovaj nogometni čarobnjak vjeran Barceloni. Za tri dana napunit će 34 godine i osjetio je kako više ne može svom voljenom klubu dati ono što zahtijeva najviša razina modernog nogometa.

Mnogi se s njim ne bi složili, ali tako je sam odlučio. Iniesta kaže kako ne može igrati protiv Barce, pa odlazi s kontinenta. Pričalo se o SAD-u, Kataru i Kini. Bogati kineski Chongqing Dangdai Lifan bila je posljednja destinacija o kojoj se u Španjolskoj i Kataloniji ozbiljnije pisalo. 81 milijun eura u sljedeće tri godine, toliko je po nekim izvorima trebao zaraditi.

No stigao je demantij iz Kine, a onda je Catalunya Radio objavio novu i, kažu, vrlo vjerojatnu destinaciju na kojoj će Iniesta nastaviti karijeru. On će konačnu odluku objaviti nakon kraja sezone, no ovaj izvor tvrdi da se radi o – Japanu.

Vissel Kobe ime je kluba čiji bi navijači trebali uživati u čarolijama Inieste. Vlasnik im je Hiroshi Mikitani, koji je vlasnik i kompanije Rakuten, najvećeg sponzora Barcelone čije proizvode na društvenim mrežama promovira i sam Iniesta. Sada bi trebao zarađivati čak 25 milijuna eura po sezoni.

Iz japanskog kluba tvrde kako ništa ne znaju o ovom transferu, ali ne odbacuju mogućnost da kompanija dogovara ovaj veliki posao. Iz Rakutena nisu htjeli komentirati tu informaciju.

Zanimljivo, kada je Iniesta kao 12-godišnjak stigao u La Masiju, u Vissel Kobe iste je godine prešao Michael Laudrup, jedan od njegovih idola iz mladosti. Legendarni Danac u Japan je došao iz Reala, a jedan je od onih koji su igrali za oba najveća kluba u Španjolskoj. Dvije godine prije na Santiago Bernabeu došao je iz Barcelone, gdje je proveo pet sezona.

U Kobeu se zadržao tek jednu sezonu, a vidjet ćemo je li ovaj japanski grad, poznat po potresu iz 90-ih i dobroj govedini, destinacija na kojoj će se zadržati jedan od najboljih nogometaša našeg doba.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider