Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"In vino veritas"

Evo gdje Iniesta prelazi: "Bolesni" ugovori, postat će najplaćeniji na svijetu!

Andres Iniesta zaradit će golemo bogatstvo u sljedeće tri godine.

Galerija Andres Iniesta (Foto: AFP) Lionel Messi i Andres Iniesta (Foto: AFP) Andres Iniesta i Ronaldo (Foto: AFP) +4 Lionel Messi i Andres Iniesta (Foto: AFP)

Suze, emocije, dirljivi oproštaj na ulicama Barcelone. Andres Iniesta odlučio je reći zbogom Barceloni na kraju sezone. Kaže da više nije onaj stari i da ne želi biti na teret na klubu. Skoro da bi se čovjek sažalio na hudoj sudbi dobrog čovjeka iz Fuentealbilla.

Kako je Iniesta zamalo prešao u Real i zašto je htio otići iz Barcelone

Međutim, kada pogledate zbog čega doista odlazi, naglo se ohladite. Iniesta navodno prelazi u Chongqing Dangdai Lifan, prebogati kineski klub u kojem je donedavno igrao Goran Milović, trenutačni nogometaš Osijeka i bivši kapetan Hajduka.

Lionel Messi i Andres Iniesta (Foto: AFP) Lionel Messi i Andres Iniesta (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prema informacijama katalonskih medija, Iniesta će zaraditi u kineskom klubu 81 milijuna eura u sljedeće tri godine. Kad tomu dodamo i 12 milijuna eura otpremnine, koju će inkasirati od Barcelone za 22 godine uspješne službe u katalonskom klubu, Iniesta će ukupno ubrati 93 milijuna eura u sljedeće tri godine. Stoga nije teško zaključiti zašto je odlučio reći zbogom Barceloni i europskom nogometu. Za usporedbu, Iniesta je u Barceloni imao plaću oko 10 milijuna eura godišnje.

I to nije sve, ma ni blizu toga. Iniestina obitelj uložila je kapital u vinariju, razvili su vrlo unosan biznis, a Kina je najveći uvoznik vina. Navodno je sklopio dogovor s kineskim klubom da mu u sljedećem razdoblju otkupi šest milijuna boca po cijeni od šest eura. Dakle, na onih 93 milijuna dodajte još 36 milijuna eura.

Andres Iniesta i Ronaldo (Foto: AFP) Andres Iniesta i Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Uz sve to, kineski klub dao je Iniesti 50 posto prava na "image rights", odnosno marketinška prava na eksploataciji njegova lika i djela. Kina je ogromno tržište, a Iniesta je tamo velika zvijezda i sigurno će na tom polju jako dobro zaraditi.

Kad sve zbrojite, ispada da će Iniesta na ime svih ugovora i benficija postati najplaćeniji nogometaš na svijetu. Izgleda kao dobrica, ali očito ima i dobru računicu. Što zaključiti, nego "in vino veritas".
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider