Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kako se odlučio za njih?

Povijest je mogla biti drugačija: Otkriveno zašto je Abramovič kupio Chelsea, a ne njihove gradske rivale

Mnoge križe kruže oko Abramovičeva preuzimanja Chelseaja. Pojavila se još jedna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Roman Abramovič vlasnik je Chelseaja od 2003. godine. Poznat je po velikim ulaganjima u klub, pogotovo u prvim godinama svoje ere. Bluesi su otkad je on vlasnik osvojili pet engleskih i jedan europski naslov.

Postoje razne priče o Abramovičevoj odluci da kupi Chelsea - vjerojatno najpoznatija jest da je odlučio kupiti baš njih kada je iz helikoptera vidio Stamford Bridge, stadion smješten u lijepom dijelu grada. Bilo je glasina i da je htio kupiti Tottenham, ali je odustao, navodno zaključivši kako ulica High Road, koja vodi do Tottenhamova stadiona, ''izgleda gore od Omska.''

Doprinos pričama oko Abramovičeva preuzimanju Chelseaja dao je i proslavljeni švedski trener Sven-Goran Eriksson, u to vrijeme engleski izbornik. U razgovoru za The Times ustvrdio je da je imao bitnu ulogu u savjetovanju Abramoviča, koji se dvoumio između Chelseaja i Tottenhama.

gol expired Velšani na udaru javnosti nakon priznanja o ''glumi'' protiv Hrvatske: "Apsolutno neprihvatljivo'' divider

"Pitao sam ga što želi, njegov savjetnik rekao je da želi pobjeđivati. Rekao sam mu da kupi Chelsea. Tamo će morati promijeniti pola momčadi, u Tottenhamu će morati promijeniti cijelu momčad", rekao je.

Stanje na tablici dobar je argument za Erikssonove tvrdnje - sezonu prije Abramovičeva dolaska Chelsea je bio četvrti, a Tottenham 10. u Premierligi. Tko zna, da je situacija u tom trenutku bila obrnuta, možda bi moderna povijest engleskog nogometa danas bila kudikamo drugačija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider