Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lijepa gesta

Nisu ga zaboravili: Pogledajte kako su se Šveđani prisjetili preminulog Hrvata

Bivši vratar Dinama Ivan Turina preminuo je u snu 2. svibnja 2013. od posljedica urođene srčane mane, a iza sebe je ostavio trudnu suprugu i kćeri blizanke, gurnuvši klub u tugu koja se još osjeća. Imao je samo 32 godine.

AIK Stockholm ne zaboravlja Ivana Turinu (Foto: Afp)

Švedski klub AIK Stockholm prisjetio se bivšeg vratara Ivana Turine neobičnom minutom šutnje uoči prvenstvene utakmice sa Siriusom u subotu, potičući navijače da budu svjesniji srčanog oboljenja koje je Hrvatu oduzelo život prije 10 godina.

Navijači su dobili upute da minutu tišine prije utakmice u Friends Areni provedu radeći jednu od tri stvari - preuzmu aplikaciju kako bi postali volonteri prve pomoći, saznaju gdje im se nalazi najbliži defibrilator ili daju donaciju istraživanju.

"Bio je moj dobar prijatelj... bilo je to emotivno, lijepa počast fantastičnoj osobi, suigraču i vrataru", rekao je kapetan AIK-a Alexander Milošević za Reuters.

Bivši vratar Dinama preminuo je u snu 2. svibnja 2013. od posljedica urođene srčane mane, a iza sebe je ostavio trudnu suprugu i kćeri blizanke, gurnuvši klub u tugu koja se još osjeća. Imao je samo 32 godine.

“Žalosno je što se točno sjećamo što se dogodilo tih tragičnih dana, probudio nas je telefonski poziv liječnika tima koji nam je rekao tu vijest", prisjetio se Milošević.

Navijači na sjevernoj terasi AIK-a su uoči utakmice osvijetlili veliki transparent Turini u čast, a igrači svake momčadi na teren su iznijeli prijenosni defibrilator koji će biti postavljen na raznim lokacijama u okolici.

U 27. minuti - Turina je u klubu nosio 27 - navijači AIK-a su mu skandirali ime, kao što to čine i na svakoj utakmici otkako je preminuo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider