Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Totalno drukčiji od drugih

Šveđani objavili kad počinje njihovo nogometno prvenstvo: Igrat će s gledateljima

Švedska se na potpuno drugačiji način nosi s koronavirusom od svih drugih europskih država.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švedska je izabrala potpuno drugačiji način borbe protiv koronavirusa u odnosu na sve ostale europske države (s izuzetkom Bjelorusije).

Šveđani nisu proglasili karantenu za cijelu državu, nisu zabranili javna okupljanja i kod njih kafići i restorani uredno rade. Ukratko rečeno, život kod njih nije stao.

Zbog takva pristupa, kako vrijeme odmiče, pobiru sve više simpatija od ljudi iz onih država u kojima su i dalje na snazi restriktivne mjere, uključujući i Hrvatsku.

Kad je nogomet u pitanju, dok cijela Europa živi u neizvjesnosti glede nastavka nacionalnih prvenstava, Šveđani su održali videosastanak na kojem su dogovorili detalje o početku svoje nogometne sezone (oni igraju po principu proljeće-jesen, započinju obično u ožujku i završavaju sezonu u studenom).

Prate sve i nastavljaju na svoj način

Sudjelovali su predstavnici 32 kluba prve (Allsvenskan) i druge (Superettan) lige i dogovoreno je da u nedjelju 14. lipnja započnu natjecanja.

Objavljeno je to na službenoj stranici Allsvenskan, gdje napominju kako je želja igrati sve utakmice s gledateljima, uz napomenu da švedski nogomet i dalje nastavlja pratiti razvoj događaja povezanih s koronavirusom.

U prijevodu, Šveđani će sezonu započeti s gledateljima, osim ako se ne dogodi neki totalni preokret u odnosu na sva njihova dosadašnja razmišljanja i pristup ovoj krizi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider