Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a bliži se ''dan d''

Sve se okreće protiv Reala: Propada jedini transfer, mediji pozivaju na uzbunu

Na madridskom nogometnom kraljevskom dvoru stvari se ne odvijaju po njihovim željama.

Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Druga polovica 2017. nije bila najbolja za aktualnog prvaka Europe i Španjolske, a nije najbolje započela ni ova godina. Remi kod Celte samo je produbio krizu koja traje mjesecima, a 16 bodova iza vodeće Barcelone čak i uz utakmicu manje zvuči skoro pa sramotno.

''Crvena uzbuna u Madridu'', stoji na naslovnici Marce. Madriđani se moraju trgnuti jer novi kiksevi i pad iza četvrtog mjesta mogli bi biti kobni. Možda ne do osmine finala Lige prvaka, ali ako ne prođu PSG sredinom sljedećeg mjeseca, Zinedine Zidane lako bi mogao postati bivši.

Nakon Viga glavnim je krivcem označen Marcelo kod kojeg se opet pojavila stara boljka, jako loša igra u obrani. Njegova zaigranost ove je sezone prečesto koštala Real bodova. U Marci su izračunali kako je čak 40% svih golova koje je Real primio stiglo s Marcelove strane. Kada još nema Sergija Ramosa u ekipi, obrana izgleda očajno, a ni Casemiro ne izgleda onako žustro kao prošle sezone.

'''Teško im se motivirati'', priča se u razgovorima o ovoj temi širom svijeta. No to nije briga Realove navijače, oni ne žele gledati ovako razbijenu momčad za koju Zidane nema rješenja. Može li ih još jednom trgnuti i motivirati kao u finalima Lige prvaka, vidjet ćemo u okršajima s pariškim prinčevima koji žele sjesti na kraljevski tron.

Kepa Arrizabalaga (Foto: AFP) Kepa Arrizabalaga (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U međuvremenu, čini se kako je zasad stao jedini Realov transfer ove zime. Vratar Athletic Bilbaa Kepa Arrizabalaga mora na operaciju. Otkrili su mu Realovi liječnici ozljedu u stopalu na pregledu i transfer će najvjerojatnije biti odgođen do ljeta kada se oporavi.

Pojačanje koje je pak stiglo ljetos, Dani Ceballos, sve se više povezuje s povratkom u Betis. Zidaneova klupa ove je sezone podbacila za razliku od one prošle godine. Ta je bila jača s Moratom, Jamesom, Pepeom i Danilom, a ova nova, puno mlađa, nije zadobila Zidaneovo povjerenje.

Predsjednik Betisa Angel Haro nije htio demantirati ovakva pisanja medija.

''U nogometu je sve moguće. Nije baš tako jednostavno, mi imamo ograničenja u budžetu. Čuo sam i ja što se priča'', neodređen je bio Betisov gazda.

Dani Ceballos od odlaska iz matičnog kluba odigrao je samo 186 minuta za Real. Protiv Celte nije bio niti u zapisniku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider