Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kapetan postao tragičar

Barcelona slavi, u Madridu tuga: ''Jedno od najgorih iskustava u životu''

Iako u Realu ponavljaju da neće odustati od lova na Barcu, čak i najveći optimisti više ne vjeruju u čudo.

Marcelo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid zaostaje čak 16 bodova za vodećom Barcelonom nakon kiksa kod Celte Vigo. Iako Madriđani imaju utakmicu manje, to ne mijenja puno situaciju: Barcelona već drži jednu ruku na trofeju, a kao jedini klub koji bi mogao ugroziti prednost Katalonaca nameće se Atletico Madrid.

Iz Reala ponavljaju da neće odustati sve dok postoji matematička šansa za stizanjem Barce, ali jasno je i da najveći optimisti više ne vjeruju u čudo. Mediji bliski Realu već se opraštaju od titule, dok Katalonci već polako slave naslov prvaka. 

Pored Cristiana Ronalda koji opet nije pokazao gotovo ništa, tragičar utakmice u Vigu bio je Marcelo. Brazilski bek bio je kapetan Reala, ali nije se proslavio: kod prvog gola zaboravio je na Daniela Wassa kojem je ostavio praznu cijelu stranu, a Danac je to znalački iskoristio i sjajnim lobom pogodio za vodstvo Celte.

Kod drugog gola Marcelo je, po mnogima nepotrebno, pokušao izvesti ''rulet'', potez koji je proslavio njegov trener Zinedine Zidane. No Marcelo nije izabrao pravo vrijeme i mjesto za atrakciju; Celta je uzela loptu i nakon dobre kombinacije zabila za konačnih 2:2.

''Tužni smo, pokušali smo pokrenuti stvari, ali pritisak je veći sa svakom utakmicom koju ne pobijedimo. Ovo je jedna od najgorih situacija koju sam iskusio u životu. Toliko smo bodova iza vodeće Barce, moramo se boriti, ali ovo je nogomet'', rekao je nakon utakmice Marcelo.

''Pokušavam napraviti sve da se izvučemo, nastojimo igrati dobar nogomet, ali ne mogu reći gdje je problem. Sigurno nije u pristupu. Nemamo drugog izbora, moramo trčati i boriti se. Postoje problemi, nismo u situaciji na koju smo navikli'', dodao je.

Marcelo je odbio pomisao da Real odustaje od prvenstva i okreće se Ligi prvaka, ali jasno je gdje će Real spašavati sezonu. No taj zadatak neće biti nimalo lagan: u osmini finala čeka ih PSG, što je također posljedica loših igara ove sezone i poraza od Tottenhama koji im je donio drugo mjesto skupine i status nenositelja.

Zidane mora pronaći načina za podizanje svoje momčadi jer bi ova sezona mogla biti zapamćena kao jedna od najgorih u novijoj povijesti. Svega nekoliko mjeseci ranije ova je momčad izgledala kao nedodirljiv vladar nogometne Europe, a sada bi, ne računajući Kup kralja koji je ipak utješna nagrada, mogli ''završiti'' sezonu već nazimu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider