Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pepovo igralište?

Guardiola stiže u Madrid: Nijedan trener u povijesti tamo nema ovakav rekord, ali stvari se mijenjaju

Dvoboj Real Madrida i Manchester Cityja jedan je od najzanimljivijih parova osmine finala Lige prvaka, a veliki fokus bit će na menadžeru Cityja Pepu Guardioli.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako ima još puno vremena do prve utakmice Reala i Cityja u osmini finala Lige prvaka, 14 bodova zaostatka za Liverpoolom znači da Pep Guardiola ima jako malo šanse za obranu naslova prvaka. Međutim, nakon što je osvojio dva uzastopna naslova u Premierligi, njegovi planovi sada su usmjereni na uspjeh na europskoj pozornici.

Guardiola nikad nije odveo City dalje od četvrtfinala Lige prvaka i to mu je jedini neuspjeh otkako je stigao u Manchester. S time da je City najdalje stigao do polufinala pod Manuelom Pellegrinijem sezonu prije Guardiolina dolaska.

Ustvari, katalonski trener nije imao puno sreće u Ligi prvaka od odlaska iz Barcelone 2012. i mnogi mu to spočitavaju kao mrlju. Još iz vremena dok je bio u Bayernu. No zato je uživao u odličnim dvobojima na Santiago Bernabeuu za vrijeme boravka na Camp Nouu.

Naime, Guardiola je ostvario pet pobjeda i jedan remi u Madridu dok je bio trener Barcelone, a to je besprijekoran rekord kakav nema nijedan trener u povijesti. Ukupno gledajući, Guardiola je izgubio samo četiri od 17 odigranih utakmica protiv Reala, ali izgubio je svaku od posljednje tri.

Menadžer Manchester Cityja ostao je nepopularna figura među madridistima, a posljednji udarac zadao im je 2019. kad je propustio Real na svojoj listi najboljih momčadi desetljeća.

gol expired Arsenal blizu dogovora s novim menadžerom koji bi ga trebao izvući iz najveće krize u ovom stoljeću divider


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider