Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MJESEC I POL ZA ZABORAV

Suzama je reagirao na izostavljanje sa Svjetskog prvenstva, a sad je poslan u fenjeraša Premier lige

Brazilski nogometaš Matheus Cunha uskoro će postati igrač Wolverhampton Wanderersa.

Matheus Cunha (Foto: Afp)

Donedavni šef stručnog stožera Seville, Jolen Lopetegui preuzeo je Wolverhampton Wandererse nedugo prije pauze povodom Svjetskog nogometnog prvenstva, tako da je imao dovoljno vremena odraditi mini pripreme te vidjeti što njegovoj momčadi nedostaje. 

Na raspolaganju nije imao tek Meksikanca Raula Jimeneza, Korejca Hwanga te tri člana portugalske reprezentacije. Vratara Josea Saa, Rubena Nevesa i Matheusa Nunesa.

Wolvesima prije svega trebaju golovi

Procijenivši što mu momčad može, ali i analizirajući ovu sezonu, u kojoj su Wolvesi trenutno posljednja momčad Premier lige, s uvjerljivo najmanje postignutih pogodaka, osam u prvih 15 kola, krenuo je u pojačavanja.

gol expired Veliki Hajdukov talent i nekad najbolji igrač Osijeka pojačali Šibenik divider

U svojim će redovima tako uskoro imati jedno poznato ime, Matheusa Cunhu, sjajnog nogometaša, ali isto tako nogometaša za kojeg je pitanje u kakvom će mu raspoloženju doći.

Cunha je naime u posljednje vrijeme bio relativno standardan reprezentativac Brazila, da bi u posljednja dva mjeseca doživio vjerojatno najgore trenutke karijere.

Najgora dva mjeseca u karijeri

Prvo je ostao bez poziva u reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo, gdje je bio toliko očekivan član da su mu u kuću došle i TV kamere, snimiti trenutak kad Tite pročita njegovo ime. Umjesto toga, snimili su šok na njegovom licu, a onda i grcanje u suzama, iako je od kamera pokušao pobjeći u dvorište.

Nažalost, to nisu bile jedine loše vijesti za ovog 23-godišnjaka, budući da je saznao kako Diego Simeone više ne računa na njegove usluge u Atletico Madridu, odnosno da mu namjeravaju pronaći novi klub te ga zamijeniti nekim drugim igračem.

Doček svjetskih prvaka u Argentini VIDEO Nerealne scene iz Buenos Airesa: Argentinci okupirali ulice, trgove te čak i nadvožnjake! divider

Sad je poznato kako će Wolvesi biti taj njegov novi klub. U pitanju je posudba uz obavezu kupnje istekom iste. Dogovorena cijena prema informacijama medija je između 40 i 45 milijuna eura.

Ispadanje iz lige bila bi katastrofa

Cunha bi trebao svakako biti veliko pojačanja za klub koji nikako ne namjerava napustiti elitni rang engleskog nogometa, posebno jer su se posljednjih godina smjestili u njegov gornji dom.

Brazilac će im svakako pomoći u namjerama, no ne uspiju li u tome, mogla bi se uistinu dogoditi najgora sezone u njegovom životu, ona unutar koje nije bio na Svjetskom prvenstvu, postao je višak u Atleticu te na kraju završio u Championshipu.

Wolvesi imaju kadar itekako sposoban izboriti ostanak, a sada i odličnog trenera. Dobro su krenuli i s pojačanjima. Naravno, ako Cunha što prije dođe u pravu formu te bude maksimalno motiviran za dokazivanje u novom klubu.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider