Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nikad zanimljivije

Vraća se Liga prvaka! Odmah na početku sudar divova, a čak 19 Hrvata traži nastavak nevjerojatnog niza

Sutra počinje nova sezona Lige prvaka koja bi od samog starta mogla biti puno zanimljivija nego što je bila proteklih godina.

Prošlosezonsko Lilleovo osvajanje francuskog prvenstva, Atleticovo osvajanje španjolskog te Juventusovo neosvajanje talijanskog prvenstva, značilo je da ćemo ove sezone već u skupinama Lige Prvaka vidjeti više sudara divova nego smo navikli.

Ždrijeb nije razočarao i zaista se već od početne faze najelitnijeg europskog klupskog natjecanja imamo čemu radovati.

U skupini B, ovosezonskoj skupini smrti, nalaze se Liverpool, Milan, Atletico Madrid i Porto, četvorka koja je u povijesti zajedno igrala čak 25 europskih finala.

Barem dvije spektakularne utakmice čekaju nas u skupini A, gdje je ždrijeb spojio dva najskuplja rostera ove sezone i prošlosezonske suparnike u polufinalu - Manchester City i PSG.

Sudar divova čeka nas i u grupi E gdje će se suočiti Bayern i Barcelona, te u skupini H gdje su veliki favoriti za prolaz u nokaut fazu aktualni europski prvak Chelsea i Juventus.

No, pregled skupina završit ćemo sa skupinom D, ali ne zato što nas tamo očekuju ogledi madridskog Reala i milanskog Intera, već zbog moldavskog Šerifa, momčadi koja je u play-offu izbacila zagrebački Dinamo.

Ples kuglica u Nyonu kao da je navijačima Modrih samo utrljao sol na tu ranu, jer nema sumnje da bi utakmice s Realom i Interom bile za pamćenje.

Kada smo već kod Šerifa, kažimo i kako su Moldavci uvjerljivo najmanje vrijedna momčad u natjecanju. Cijeli roster Transfermarkt im procjenjuje na manje od 12 milijuna eura.

Dva najskuplja rostera već smo spomenuli, a kažimo i kako ostatak Top 5 društva čine Manchester United, Chelsea i Liverpool, što dovoljno govori o financijskoj nadmoći Premierlige nad ostatkom Europe.

Bit će ovo posebna sezona Lige Prvaka i zato što ćemo u njoj nakon dugog niza godina gledati dva najbolja strijelca u povijesti ovog natjecanja - u novim dresovima.

Cristiano Ronaldo brojku od 135 golova podizat će ponovno u dresu Manchester Uniteda, dok će Leo Messi s grbom PSG-a na prsima pokušati smanjiti razliku od 15 golova, koliko zaostaje za najdražim rivalom. 

Ako se pita kladionice, Argentinac će imati i više prilika za zabiti od Portugalca, jer upravo pariški "dream team" kladionice vide kao najvećeg favorita ove sezone daju im 19 posto šansi za osvajanje naslova. U stopu ih prati Guardiolin City sa 17 posto, a slijede branitelj naslova Chelsea s 11, Bayern s 10 i tako dalje.

S druge strane, mi se nadamo da će se barem jedan od 19 hrvatskih nogometaša, koliko će ih ove sezone igrati Ligu prvaka, naći u finalu koje će se igrati u Sankt Peterburgu, kako bi nastavio nevjerojatan niz.

Naime, svake od posljednjih 9 sezona barem jedan Hrvat podizao je ušati pehar, pa zašto pred okruglu brojku prekidati niz.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider