Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Farmaceuti bez lijeka

Šibenik ostvario povijesnu pobjedu u Koprivnici, Slaven Belupo bez prvenstvenog trijumfa već četiri mjeseca

Slaven Belupo i Šibenik sastali su se u prvoj utakmici 22. kola SuperSport HNL-a.

Slavlje Šibenčana u Koprivnici (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

U prvoj utakmici 22. kola HNL-a Šibenik je kao gost pobijedio Slaven Belupo s 1:0.

Ovo je prvi put u međusobnim utakmicama ova dva kluba da su Šibenčani uspjeli osvojiti tri boda u Koprivnici. Još od njihove prve utakmice u Podravini, odigrane 13. rujna 1998., pa do danas, Šibenik nikad nije uspio uzeti puni plijen na ovom gostovanju.

Osim što su došli do velikog rezultata, Šibenčani su ujedno i produbili krizu Farmaceuta koji za pobjedu ne znaju već osam kola. Posljednji put je Slaven Belupo nekog u HNL-u pobijedio još tamo 23. listopada, kada je u Koprivnici pala Rijeka.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Stefan Perić u 19. minuti. Hiroš je izveo korner, a na petercu je najbrže do lopte stigao šibenski stoper iz snažnim udarcem glavom zatresao mrežu.

Šibenčani su s ovom pobjedom ostali deveti, ali sada imaju velikih 10 bodova više od posljednje Gorice, dok su zaostatak za sedmom Lokomotivom i osmom Rijekom smanjili na šest bodova. Slaven Belupo je, pak, ostao četvrti sa 29 bodova, dva više od pete Istre 1961 koja je odigrala dva susreta manje i šestog Varaždina koji je odigrao jedan susret manje, dok mu treći Osijek i dalje bježi šest bodova.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider