Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dalić na tribinama

Istra stala na kraj Rijekinoj pobjedničkoj seriji: Derbi della Učka završio podjelom bodova

Nogometaši Rijeke i Istre remizirali su 1:1 u 12. kolu SuperSport HNL-a.

Niko Galešić (Foto: Goran Sebelic/Cropix)

U pretposljednjem susretu 12. kola HNL-a nogometaši Istre 1961 i Rijeke su osvojili po bod, odigrali su u Puli neodlučeno 1:1 (0:1).

Rijeka je povela golom Nike Jankovića u 22. minuti, dok je za Istru 1961 izjednačio Frano Mlinar u 48. minuti. Pulska momčad je time prekinula negativan prvenstveni niz budući je izgubila posljednje četiri utakmice i u tom razdoblju nije postigla ni jedan pogodak.

Ovim remijem stao je i pozitivan niz vodeće Rijeke koja je imala četiri pobjede u prvenstvu u posljednja četiri nastupa.

Zlatko Dalić FOTO Dalić stigao na HNL utakmicu u društvu pomoćnika: Gledali su potencijalne Vatrene divider

Rijeka uz utakmicu više ima dva boda više od drugoplasiranog Hajduka, dok je Istra 1961 ostala pretposljednja.

Janković pogodio kroz šumu nogu

Nije dugo trebalo gostima iz Rijeke za pogodak. Nakon samo deset minuta domaću mrežu ja zatresao Pašalić, ali je vodstvo Rijeke poništeno zbog zaleđa. No, spasa za pulski sastav nije bilo u 22. minuti. S više od 20 metara je pucao Niko Janković. Lopta je na svom putu nekoga dotaknula, promijenila smjer i prevarila domaćeg vratara Majkića.

Obilježavanje Draženovog 59. rođendana VIDEO Sjećanje na Dražena ne blijedi: Šibenik ne zaboravlja svog najvećeg sina, obilježen rođendan velikana divider

Potom je domaćin tražio jedanaesterac zbog navodnog igranja rukom igrača Rijeke u svom šesnaestercu, ali savršenu priliku za izjednačenje Istra 1961 nije dobila. Do kraja prvog dijela još je tri prilike imala Rijeka, ali se na odmor otišlo uz minimalnu prednost gostiju.

Istra zamalo do preokreta

Najbolja je bila ona u sudačkoj nadoknadi. Ivanović je pucao s vrha šesnaesterca, a premda se lopta odbila od Majstorovića domaći vratar Majkić je sjajno reagirao i spriječio 2:0 suparnika.

Promašaje Rijeke domaćin je kaznio odmah početkom drugog dijela. Lijepu akciju golom za 1:1 je okrunio Mlinar, a taj je pogodak potpuno oslobodio pulske igrače koji su u idućih petnaest minuta imali nove dvije šanse za potpuni preokret.

Ajax Nastavlja se crni niz Ajaxa: Ovo im se nikad nije dogodilo u povijesti divider

Prvo je zaprijetio Maurić, ali je pucao preko vrata, dok je potom malo zakasnio Vuk u dobroj prilici za novi domaći pogodak.

Do kraja susreta igralo se ravnopravno. Oba su sastava mogla zabiti drugi pogodak vrijedan tri boda, ali je ostalo 1:1.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider