Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rapsodija u gostima

Tomasov Osijek prekinuo i drugi crni niz, razmontirao Varaždin i približio se Europi

Osijek je pregazio Varaždin u gostima u 32. kolu Supersport HNL-a i prekinuo niz bez pobjede na strani koji je trajao sedam utakmica.

Ramon Mierez (Foto: Damir Krajač/Cropix)

Nogometaši Osijeka uvjerljivo su pobijedili Varaždin 3:1 u 32. kolu Supersport HNL-a. Novi šef Osijeka Stjepan Tomas tako je vezao drugu pobjedu i poslije prekinutog niza domaćih utakmica bez pobjede, prekinuo i gostujući.

Ramon Mierez zabio je svoj prvi gol već u trećoj minuti utakmice, Domagoj Bukvić do poluvremena dodao je još jedan, a danas sjajni Argentinac ubacio je svoj drugi u 65. minuti utakmice. Fran Brodić svojim 11. golom u sezoni smanjio je na 3:1 u 77. minuti prekinuvši niz domaćih od tri utakmice bez zabijenog gola.

Dinamo - Hajduk na Poljudu Hajduk i Dinamo praznih pušaka u sjajnoj atmosferi: Modri slave naslov prvaka na krcatom Poljudu divider

Osijek uraganski otvorio

Osijek je uraganski krenuo u dvoboj i već u 2. minuti je Mierez bio u dobroj prilici za pogodak. No, nije dugo očajavao zbog tog promašaja jer je samo minutu kasnije ipak zatresao domaću mrežu. Argentinski je napadač prihvatio loptu na 30-ak metara od vrata, prevario Baa i Uratu te si stvorio prostor za udarac s vrha kaznenog prostora kojim je svladao Zeleniku.

Imao je Varaždin nekoliko situacija za poravnanje u prvom poluvremenu, no nije ih iskoristio i za to bio kažnjen u 40. minuti. Ba se poigravao pred svojim kaznenim prostorom, loptu mu je oduzeo Bukvić i zatim preciznim prizemnim udarcem pogodio za 2-0.

Navijači Hajduka VIDEO/FOTO Ludnica u Splitu, grad pun navijača, policija na ulici pregledava hajdukovce divider

Odlična utakmica i u nastavku

I u nastavku se nastavilo s dobrom igrom, ali i promašajima domaćih, najveću šansu za smanjenje rezultata propustio je Kolarić u 53. minuti, da bi Mierez atraktivnim golom sredinom drugog poluvremena razriješio sve dvojbe oko pobjednika. Omervić je ubacio s desne strane, a Mierez u padu pogodio suparničku mrežu.

Varaždin je u 77. ipak postigao pogodak, Šego je projurio po lijevoj strani i ubacio prizemnu povratnu loptu do Brodića kojemu nije bilo teško svladati Malenicu.

gol expired SuperSport HNL: Raspored i rezultati utakmica 2022./2023. divider

Tomas nastavlja neokrznut

Bila je ovo druga utakmica Stjepana Tomasa na klupi Osijeka i druga pobjeda, pa je Osijek sada treći sa 45 bodova, jednim više od četvrte Rijeke koja u ponedjeljak gostuje kod Slavena Belupa, dok je Varaždin sedmi sa 39 bodova.

Na vrhu je Dinamo sa 70 bodova, 12 manje i ma drugi Hajduk. Kako Hajduk i Dinamo od 18 sati igraju na Poljudu, Dinamo bi mogao i teoretski osigurati 24. naslov prvaka Hrvatske ukoliko ne izgubi.

 

REZULTATI 32. KOLA,

Varaždin - Osijek 1-3 (Brodić 77 / Mierez 3, 65, Bukvić 40)
Hajduk - Dinamo (18 sati)

Službeni sastavi:

Tablica HNL-a:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider