Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri iskoristili džoker

Dinamo odgodio utakmicu s Istrom 1961 jer mu "pada" između dva okršaja s Red Bull Salzburgom

Utakmica 12. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između Istre 1961 i Dinama, koja se trebala odigrati u subotu, 8. listopada s početkom u 16:55, odgođena je zbog nastupa zagrebačkog kluba u Ligi prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 12. kolu HNL-a utakmica Istra 1961 - Dinamo neće se igrati u predviđenom terminu (subota 8. listopada u 16:55) već u nekom drugom.

Dinamo je odlučio iskoristiti džoker za odgodu koji ima na raspolaganju zbog sudjelovanja u grupnoj fazi nekog UEFA-inog natjecanja. Modri su uputili zahtjev za odgodom koji je povjerenik natjecanja Josip Brezni uvažio, obrazloživši:

"GNK Dinamo je 26. rujna 2022. godine pismeno zatražio odgodu odigravanja utakmice 12. kola SuperSport HNL-a Istra1961 - Dinamo, zbog pripreme i nastupa na utakmicama 3. i 4. kola Uefine Lige prvaka protiv Red Bull Salzburga 5. i 11. listopada. Prema odredbi iz članka 4. Propozicija natjecanja, klubovi koji sudjeluju u grupnoj fazi Uefinih klupskim natjecanja imaju pravo na odgodu utakmice pa je donesena odluka o odgodi. Novi termin odigravanja utakmice odredit će se sukladno odredbama Propozicija natjecanja, ovisno o mogućim slobodnim terminima i ostvarenim rezultatom rezultatu GNK-a Dinamo u Ligi prvaka", stoji na službenoj stranici SuperSport HNL-a.

Ovo je očekivani potez iz Maksimirske 128 budući da će dvije utakmice protiv prvaka Austrije umnogome odrediti sudbinu Dinama u skupini E Lige prvaka.

Podsjećamo, Dinamo je šokirao Chelsea u prvom kolu dok je u drugom izgubio na gostovanju kod Milana, dok je Red Bull Salzburg ostao neporažen i protiv Talijana i protiv Engleza. Bit će to dvije utakmice s velikim ulogom pa su u taboru Modrih odlučili izbjeći odlazak u Pulu - tih dana potpuni fokus bit će na Austrijancima.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider