Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajan potez Bakrara

Istra u 91. minuti zabila za pobjedu protiv Gorice, gosti zakucani za dno HNL-a

Prva utakmica 16. kola SuperSport HNL-a odigrana u Puli na stadionu Aldo Drosina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici 16. kola HNL-a Istra 1961 je s 1:0 pobijedila Goricu, a jedini pogodak postigao je Mounser Bakrar u posljednjim trenucima susreta, u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Dvoboj je bio siromašan događajima, domaći je sastav imao inicijativu čitavim tijekom susreta, ali nije pronalazio rješenje za organiziranu obranu gostiju sve do pred sam kraj susreta kada je džoker s klupe, Alžirac Bakrar, pet minuta nakon ulaska na travnjak zatresao mrežu.

Početak susreta obilježio je incident koji su izazvali domaći navijači, u 4. minuti susreta jedan neodgovorni pripadnik navijačke skupine Demona bacio je petardu u kazneni prostor koji je u to vrijeme pripadao gostima, a ona je prasnula na manje od metra udaljenosti od vratara Gorice Ivana Banića koji je bio potpuno nesvjestan što se događa. Banić je nakon praska legao na tlo uhvativši se za uši, a pomoć mu je ukazivana gotovo pet minuta prije no što je bio u stanju nastaviti.

gol expired Incident u Puli: Navijači Istre bacili pirotehničko sredstvo, vratar Gorice pao na travnjak divider

Najveću priliku za pogodak u prvom poluvremenu domaći su imali u 40. minuti kada je Hujber s lijeve strane ubacio prizemnu loptu na pet metara, na nju je uklizao Erceg, ali njegov udarac se od grede odbio u gol-aut.

U nastavku je bilo još manje događaja vrijednih spomena sve do 90. minute kada je Bakrar sjajno prihvatio jedno dugačko dodavanje, izmaknuo pozornosti čuvara i rutinski svladao Banića.

Ovom pobjedom šesta Istra 1961 je stigla do učinka od 20 bodova, dok je Gorica ostala na dnu sa samo sedam bodova, pet manje od devete Rijeke.

Na vrhu je Finamo sa 35 bodova, četiri više uz utakmicu manje od drugog Hajduka.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider