Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
S pravom se nadaju

Istra razbila Šibenik i dodatno zakomplicirala borbu za Europu, gosti u sve težoj situaciji

Istra 1961 je pobijedila Šibenik u prvoj utakmici 32. kola SuperSport HNL-a.

Slavlje igrača Istre 1961 (Foto: Goran Šebelić/Cropix)

U prvoj utakmici 32. kola HNL-a Istra 1961 je na svom stadionu Aldo Drosina svladala Šibenik s 3:0 i skočila na peto mjesto, ostavivši goste na začelju ljestvice.

Sve tri prethodne utakmice ove sezone Istre 1961 i Šibenika su završavale bez golova. Ovaj put se to promijenilo, a strijelci su za pulski sastav bili Frano Mlinar u 44. iz jedanaesterca, Monsef Bakrar u 71. i Abdallahi Mahmoud u 85. minuti.

Domaćin je bio angažiraniji u prvom poluvremenu i lopta je najčešće boravila na gostujućoj polovici terena. No, unatoč tome Istra 1961 nije baš lakoćom stvarala prave prilike. U 17. minuti zatresla se šibenska mreža, pogodio je Bakrar, ali je pogodak poništen zbog zaleđa.

U takvom ritmu gdje je domaćin dominirao, ali bez pravih prilika, očekivao se odlazak na odmor bez golova što se ipak nije dogodilo. U smiraju prvog poluvremena, nakon što je gostujući igrač Đorić u svom šesnaestercu rukom zakačio Bakrara po licu, dosuđen je jedanaesterac za Istru 1961. Frano Mlinar je bio miran i precizan te je pogodio za 1:0 pulske momčadi.

Bakrar i Mahmoud ugasili šibenske snove o bodu u Puli

Šibenik je mogao čak izjednačiti u prvom sljedećem napadu, ali je Hiroš pucao pored vratnice.

Od početka drugog poluvremena Šibenčani su krenuli s napadima te su tražili izjednačenje. Njima je svaki bod gotovo pa krucijalan u borbi s Goricom za izbjegavanje posljednjeg mjesta na ljestvici. No, nakon što je Šibenik propustio nekoliko obećavajućih situacija pao je pogodak na drugoj strani. U 71. minuti Bakrar je pogodio za 2:0, a sve je okončano golom Mahmouda pet minuta prije kraja.

U nedjelju od 15:00 igraju Varaždin i Osijek, dok se potom na Poljudu, u najvećem hrvatskom derbiju, sastaju Hajduk i Dinamo. Taj ogled počinje u 18:00. U ponedjeljak se igraju posljednje dvije utakmice ovog kola. U 16:00 počinje dvoboj Lokomotive i Gorice te potom, od 18:10, u Koprivnici igraju Slaven Belupo i Rijeka.

HNL, 32. kolo:

Istra 1961 - Šibenik 3:0 (Mlinar 44-11m, Bakrar 71, Mahmoud 85)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider