Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije se smjelo igrati

Kobna utakmica Lige prvaka: Englezi tvrde da je 41 smrt povezana s dvobojem na Anfieldu!

U vrijeme kad je oko 3.000 Španjolaca stiglo u Liverpool, već je cijela Španjolska bila u karanteni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ujedinjeno Kraljevstvo na svjetskoj ljestvici zaraženih koronavirusom nalazi se na četvrtom mjestu, s više od 250 tisuća potvrđenih slučajeva.

Prema službenim podacima, do trenutka objave ovog teksta na Otoku je preminulo 36.757 osoba od čega je barem 41 smrt, kako tvrdi Sunday Times, izravno povezana s odigravanjem uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka između Liverpoola i Atletico Madrida.

Španjolska je već bila u karanteni

Taj dvoboj se igrao 11. ožujka na Anfieldu, a u Liverpool je doputovalo oko 3.000 navijača Atletica, premda je Španjolska u to vrijeme već bila u karanteni.

Međutim, Engleska je, kao i ostatak Velike Britanije, bila daleko sporija u provedbi epidemioloških mjera i uvođenja karantene, vlada premijera Borisa Johnsona dala je zeleno svjetlo za odigravanje ove utakmice i dogodilo se da je veliki broj ljudi doputovao u Englesku iz jednog od tadašnjih žarišta pandemije.

gol expired Još dvije osobe pozitivne na koronavirus u Premierligi, ali to je zapravo dobra vijest divider

Angela Maclean, zamjenica glavnog znanstvenog savjetnika u Engleskoj, za Sunday Times je iznijela šokantne usporedbe između Velike Britanije i Španjolske iz perioda kad se dvoboj odigravao.

Tog 11. ožujka Španjolska je imala oko 640.000 zaraženih, šest i pol puta više od Velike Britanije premda ima manje stanovnika.

Nacionalna zdravstvena služba (NHS) i Edge Health u svojoj analizi zdravstvenih podataka došli su zaključka kako su utakmica Liverpool - Atletico Madrid i festival u Cheltenhamu povezani sa 41 odnosno 37 smrti u obližnjim bolnicama koje su se dogodile u razdoblju od 25 do 35 dana poslije utakmice.

Englezi ističu kako je nemoguće sa 100-postotnom sigurnošću utvrditi točan broj onih koji su se zarazili te večeri na Anfieldu i onda zarazu prenijeli na svoje očeve i majke te djedove i bake, ali su danas, s vremenskim odmakom od dva i pol mjeseca, jedinstveni u zaključku da se taj susret nije trebao odigrati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider