Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Narod se pobunio

VIDEO Širi se snimka s utakmice iz Irana: Ne podržavaju svi Hamasov pokolj u Izraelu

Na utakmici Persepolisa i Gol Gohar Sirjana domaći navijači izrazili su nezadovoljstvo zbog pokazivanja zastave Palestine.

Navijači Persepolisa (Foto: @Iyervval/Platforma X)

Iran se često svrstava kao jedan od najvećih prijatelja Palestine. Zbog toga mnogi dijelovi vlasti u Iranu i ne skrivaju svoju podršku Hamasu, koji je za napad na Izrael pripremala Iranska revolucionarna garda.

Visoki dužnosnici Hamasa i Hezbolaha izravno su uključeni u dovoz oružja preko Irana, koji je, između ostalog, zaustavio sve druge načine uključenosti u konflikte kako bi što više resursa uložio u naoružavanje antiizraelske koalicije.

Olivier Giroud Milan već zaboravio na Maignana: Prodaje Giroudov golmanski dres divider

No da stvari nisu baš toliko crno-bijele te da je potrebno razlučiti vlast od naroda, pokazala je jedna sasvim obična nogometna utakmica.

Pokazali su svoj stav

U iranskom prvenstvu domaćin Persepolis iz Teherana ugostio je Gol Gohar Sirjan. Persepolis, koji je kao klub iz glavnog grada blizak vrhovnim vjerskim autoritetima, za vrijeme utakmice odlučio je organizirati podizanje zastave Palestine.

Antiizraelski vođa navijača Abbas Geda podigao je palestinsku zastavu, no to je naišlo na velika neodobravanja ostalih navijača na tribinama.

Yossi Benayoun u dresu Arsenala Hamas napao obitelj izraelske nogometne legende: Dobio je dramatičnu poruku divider

U snimci koja se proširila društvenim mrežama može se vidjeti kako gomila navijača skandira istu pjesmu kao znak neodobravanja tog poteza. S tribina se mogao čuti poklič "Zabij si tu zastavu u guzicu" u trenutku kada je Geda podigao zastavu.

Ova snimka pokazuje kako i dalje postoji zapadno orijentirani puk, koji su nakon revolucija koje su uslijedile između 1977. i 1979. godine potisnuli vjerski autoriteti, te su pokazali drugo lice od onoga koje se projicira preko službenih državnih institucija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider