Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izdvojili pogrešku suca

Sudačka komisija: Istra je oštećena, Hajduk nije trebao dobiti kazneni udarac

Sporan je kazneni udarac Hajduka na utakmici protiv Istre 1961.

Livaja, Erceg i Čulina (Foto: Goran Sebelic/Cropix)

Sudačka komisija HNS-a objavila je analizu 16. kola SuperSport HNL-a u kojoj su izdvojili pogrešku s utakmice Istre 1961 i Hajduka (0:2) na stadionu Aldo Drosina u Puli.

Tvrde da je sudac Ante Čulina donio neispravnu odluku kad je dodijelio kazneni udarac Hajduku nakon što je Luka Hujber igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru. Marko Livaja je bio precizan s bijele točke za postavljanje konačnog rezultata u Puli:

Josip Šutalo i Petar Musa Dvostruki osvajač Lige prvaka vjeruje Vatrenom: Vezali ga novim ugovorom do ljeta 2027. divider

"87. minuta: Dosuđeni kazneni udarac neispravna je odluka suca utakmice. U smjernicama PNI-e kontakt lopte i ruke braniča Istre 1961 ne razmatra se prekršajem PNI-e.

Uz jasna razmatranja da se ruka braniča nalazi u potpuno prirodnom položaju te da lopta odbijena od suigrača neočekivano pogađa braniča u ruku, KNS HNS-a očekuje obaveznu VAR intervenciju koja omogućava sucu promjenu inicijalno donesene neispravne odluke", stoji u kratkoj analizi Sudačke komisije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider