Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tri incidenta

Sudačka komisija HNS-a potvrdila: Zebec pogrešno poništio gol Slavena, lakat Belcara zaslužio opomenu

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza objavila je analizu spornih situacija iz osmog kola SuperSport hrvatske nogometne lige.

Mario Zebec (Foto: Zeljko Hajdinjak)

Zaključkom osmog kola SuperSport HNL-a, sudačka komisija HNS-a na čelu s Bertrandom Layecom oglasila se analizom spornih situacija prethodnog vikenda.

Daleko najkontroverznija odluka vikenda bila je nepriznavanje pogotka Slaven Belupa u njihovom domaćem okršaju s Rijekom koji je završio bez pogodaka. Komisija se složila s javnom percepcijom odluke i napisala:

"Nakon izvedenog udarca iz kuta dva su suparnička igrača skakala i napadala loptu. Domaći napadač je nadskočio obrambenog igrača i postigao pogodak glavom. Sudac je bio previše fokusiran na izazov koji se dogodio iza prethodno opisane situacije te vidio lagano držanje domaćeg napadača.

Oba igrača su se držala i ovaj izazov se ne može smatrati prekršajem. Sudačka komisija ne podržava dosuđeni prekršaj, nego priznavanje pogotka. VAR nije mogao intervenirati jer je sudac prekinuo igru prije nego je lopta ušla u vrata."

Belcar trebao požutjeti u Varaždinu

Sudačka komisija također se dotakla incidenta iz Dinamove gostujuće pobjede u Varaždinu kada je Leon Belcar u zračnom duelu laktom udario Petra Sučića u glavu:

"Dok je lopta bila u zraku dva igrača suparničke momčadi su bila u skoku. Domaći igrač broj 10 skočio je više iza gostujućeg igrača i nepropisno lijevom rukom udario suparnika u glavu. Sudac nije vidio kontakt zbog svog pozicioniranja.

Za ovaj nesmotreni start sudačka komisija očekuje dosuđivanje izravnog slobodnog udarca i opomenu domaćem igraču br. 10. S obzirom na to da nije bilo jakog pokreta laktom domaćeg igrača, ne očekuje se stroža kazna."

Kolarić bez pogrešaka na Poljudu

Treća, i posljednja sporna situacija dogodila se na Poljudu kada je domaći sastav tražio jedanaesterac zbog igranja rukom gostujućeg igrača:

"Domaći napadač je trčao po lijevoj strani gostujućeg kaznenog prostora te uputio povratnu loptu. Gostujući branič pokušao je zaustaviti loptu klizećim startom, ali ju je dodirnuo svojom potpornom rukom na tlu.

Prema pravilima nogometne igre sudac nije dosudio kazneni udarac. Sudačka komisija u potpunosti podržava ovu odluku."

Žene u autosportu Žene za volanom najavile revoluciju: Pridružite im se divider

Arena Zagreb Velikan iz susjedstva stiže u Arenu: Besplatne ulaznice i spektakl divider

Bjelica i Petković Ratnički rekord umjetnika Petkovića: "Lome se koplja oko toga, ali Bruno dobro zna što je on učinio za njegovu karijeru" divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Mislite li da je Durdov već spreman za A reprezentaciju? 🤔

📸: Vojko Basic/CROPIX
Petković je protiv Monaca odigrao ratničku utakmicu. 💪🔵

📸: Damir Krajac/CROPIX
Najveća faca hrvatskog nogometa danas slavi. Neka mu je rođendan sretan kao dan legendarnog Goranovog dočeka nakon osvajanja Wimbledona... ✅️🇭🇷🥳
Izbornik otvoreno o kontroverznoj temi... ⚽

📸: Vlado Kos/CROPIX