Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo morate vidjeti

Je li ovo najveća VAR prevara ikad? Sramotnu odluku suca izbacili iz službenog sažetka utakmice

Veliki se skandal dogodio u četvrtfinalu Afričke lige prvaka.

Dosuđena ruka nakon VAR prvojere (Foto: Screenshot)

Naravno da VAR nije donio apsolutnu pravdu na nogometnim terenima, ali je uvelike smanjio katastrofalne odluke sudaca. No ako se suci baš potrude, napravit će skandal unatoč VAR-u i zdravim očima.

Dogodio se jedan takav skandal u subotu navečer u prvoj utakmici  četvrtfinala Afričke lige prvaka na utakmici između egipatskog Al Ahlyja i Raja Casablance iz Maroka. Domaćin je slavio s 2:1 u prvom susretu koji je obilježio sudac.

Već u 10. minuti dosuđen je prvi od dva kaznena udarca zbog igranja rukom za domaćina. Taj je 11-erac realiziran i Egipćani su poveli, a sudac je sam pomoću VAR-a provjeravao je li bilo igranja rukom gostiju.

Što je to vidio sudac, a nitko drugi nije?

I na opće zaprepaštenje svih koji su gledali prijenos, dosudio je penal iako se jasno vidjelo kako je lopta pogodila igrača Raje u nogu, a ne u ruku. Čak ni prilikom odbijanja lopte od noge igrača lopta nije dirala njegovu ruku, iako ni to u Europi ne bi sudili kao kazneni udarac.

Dio medija krivo je prenio informaciju po kojoj je sudac igraču još dao crveni karton zbog igranja rukom, to se dogodilo kasnije u utakmici kod novog igranja rukom, ovog puta namjernog i opravdano dosuđenog. No taj 11-erac domaćin nije uspio realizirati.

Navijači iz Maroka su jasno potpuno izgubili živce zbog takvog suđenja i najavljuju pakao za goste u uzvratu u Casablanci. Ono što je također zanimljivo je da je službeni Youtube kanal CAF-a, krovne organizacije afričkog nogometa, izbacio ovaj detalj iz službenog sažetka utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider