Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najpoznatiji hrvatski Belgijac

Strupar o rivalstvu Prečkog i Španskog: Znali su mi prigovoriti zbog igranja za Špansko, ali ništa strašno

Branko Strupar usporedio je belgijsko rivalstvo s onim sa zapada hrvatske metropole.

Hrvatska nogometna reprezentacija protiv Belgije će odraditi posljednju provjeru uoči starta Europskog nogometnog prvenstva, ali prije starta Europskog prvenstva treba ispuniti album sa samoljepljivim sličicama koji tradicionalno izlazi uoči svakog velikog natjecanja.

Kolega Marko Šepat pronašao kolekcionare entuzijaste iz Zagreba koji su mu ispričali nekoliko vrlo zanimljivih detalja iz vlastitih karijera...

"Započeo sam 74. kad je došao prvi album i nisam prestao," rekao je kolekcionarski selebriti, novinar Jutarnjeg lista Predrag Žukina, koji je nezaobilazan kad se razgovara o ovoj temi:

"Nudili su mi automobil u zamjenu za moje albume, ali glatko sam ih odbio," otkrio je.

Hrvatska na Euru EURO 2020: Rezultati svih utakmica Europskog prvenstva divider

Jedna od sličica koju je nalijepio u starijim izdanjima albuma bila je i ona hrvatsko-belgijske ikone Branka Strupara, koji je pak nezaobilazan kad se razgovara o nogometnim utakmicama Belgije i Hrvatske.

Strupar je preko niželigaša Španskog dogurao do dresa belgijske reprezentacije, a za rivalstvo Flamanaca i Valonaca pripremio se na vlastitom primjeru.

"Flamanci i Valonci su imali nekih pograničnih sukoba svoje vremeno, međutim ništa strašno, a ja sam odrastao i živim cijeli život u Prečkom, a igrao sam za Špansko," započeo je Strupar:

"Znali su mi ponekad to zamjeriti moji iz kvarta, ali ništa ozbiljno," nasmijao se.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider