Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"
Nogomet
Sve je krenulo iz svlačionice

Nulta tolerancija: Norvežani otpustili trenera zbog rasizma

Norveški Stromsgodset otpustio je trenera Henrika Pedersena zbog rasizma prema igračima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Norveški nogometni prvoligaš Stromsgodset otpustio je danskog trenera Henrika Pedersena nakon što su ga igrači optužili za rasističke primjedbe.

Klub je početkom tjedna stao na stranu trenera, a nakon brojnih razgovora s igračima, 43-godišnji Pedersen je ipak razriješen s funkcije.

Norveški prvoligaš napisao je na svojoj službenoj Facebook stranici da su postigli dogovor s Pedersenom, koji je preuzeo Stromsgodset 2019. godine, o raskidu ugovora.

Danski trener negira sve optužbe

Međutim, 43-godišnji Danac je negirao sve navode o rasističkim primjedbama, čiji detalji nisu objavljeni u javnosti.

gol expired Objavljeni kapaciteti za Euro: Evo koliko će navijača moći gledati Engleska – Hrvatska na Wembleyju! divider

"Ovo nije kraj koji sam želio. Odbacujem sve optužbe jer su u suprotnosti s mojim vrijednostima kao čovjeka i trenera. Imam i uvijek sam imao nultu toleranciju prema bilo kojem obliku predrasuda ili diskriminacije na temelju boje kože, etničke pripadnosti, spola, orijentacije ili vjerskih uvjerenja", kazao je Pedersen.

"Ne bojim se nikoga i prema svima se ponašam s istim poštovanjem i jednakošću. Osjećam se nemoćno u borbi protiv optužbi koje se ne mogu dokumentirati i nemoguće se obraniti od njih", zaključio je Pedersen u izjavi za službenu stranicu kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider