Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakav majstor

Oni su majstori popunjavanja statistike: Ponovili bizarni (ne)uspjeh od prije 10 godina

Bjelokošćanski stoper Willy Boly upisao je u povijesne knjige engleske Premierlige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 19. kola Premierlige West Bromwich Albion je u gostima ostvario važnu pobjedu u borbi za opstanak, svladavši Wolverhampton 3:2. West Brom je poveo u u 8. minuti iz penala kojeg je realizirao Brazilac Matheus Pereira, ali do poluvremena domaćini su uspjeli preokrenuti rezultat.

Prvo je u 38. minuti izjednačio 18-godišnji Portugalac Fábio Silva, a pet minuta kasnije Willy Boly pogađa za vodstvo Wolverhamptona 2:1. Novi preokret, ali ovaj puta u korist gostiju, dogodio se u prvih 11 minuta drugog poluvremena.

sp 2021 Rukomet 2021.: REZULTATI svih utakmica Svjetskog prvenstva divider

Semi Ajayi je u 52. minuti zabio za 2:2, a četiri minute nakon toga je Brazilac Matheus Pereira ponovno iz penala pogodio za konačnih 3:2. WBA je došao do tek druge prvenstvene pobjede u sezoni i prve pod vodstvom trenera Sama Allardycea, koji je naslijedio Slavena Bilića.

Središnji čovjek ovog dvoboja bio je spomenuti Willy Boly, koji je ponovio bizarni učinak od prije gotovo 10 godina, koji je također u dresu Wolvesa, također u susretu protiv WBA, ostvario Adlene Guedioura.

Boly je u današnjoj utakmici najprije skrivio prvi kazneni udarac, a potom je upisao asistenciju i zabio pogodak. Reklo bi se, fino je popunio statisiku.

Da stvar bude još bizarnija, Boly je stoper i njegov primarni zadatak trebao bi biti čuvanje vlastitog gola. No i kao stoper, koji je svoj posljednji pogodak u dresu Wolvesa postigao 2019. godine, dok je iste te godine upisao posljednju asistenciju.

U dresu Wolvesa je u karijeri upisao 113 nastupa te čak sedam pogodaka i tri asistencije, što za jednog stopera uopće nije loša statistika. Tko bi rekao da na jednoj utakmici i zabiti i asistirati, ali i da će pritom njegova momčad izgubiti od ponajlošije momčadi u ligi.

gol expired Lirim Kastrati imao korona party: Dinamo se oglasio priopćenjem divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider