Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ruka ruku...

Barcelona prodala pa kupila sjajnog vratara: Evo što stoji iza čudnog posla s rivalom

Jasper Cillessen i Neto zamijenit će klubove, ali u dva odvojena transfera.

Jasper Cillessen i Neto (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sjajni rezervni vratar Barcelone Jasper Cillessen od sljedeće sezone branit će u Valenciji. Nikome nije jasno zašto je takav vratar bio tek rezerva, makar i u Barci, pa su se mnogi klubovi zainteresirali za usluge toga 30-godišnjaka. Na kraju je Valencia dala oko 35 milijuna eura, što ga čini šestim najskupljim vratarom u povijesti.

Oni koji bolje prate stanje u španjolskom nogometu odmah su dobili upitnik iznad glave jer Valencia baš i ne baca toliko novca za jednog 30-godišnjaka. Dan kasnije Barcelona je objavila kako kupuje novu zamjenu Ter Stegenu i ona dolazi iz, pogađate, Valencije.

Brazilski vratar Neto, koji je imao drugi najbolji postotak obrana prošle sezone (nakon Oblaka) seli se u susjednu Kataloniju u transferu vrijednom također oko 35 milijuna eura (26 + 9 bonusa). I to je, morate priznati, čudno da se toliki novac daje za rezervnog golmana.

Neymar u dresu Barcelone (Foto: AFP) Niko Kovač i Bayern "miniraju" povratak Neymara u Barcelonu? divider

No iako je nizozemski vratar taj čiji je transfer prvi objavljen, on će u Valenciju dan kasnije. Prvo Neto postaje igrač Barcelone 30. lipnja, a onda 1. srpnja Cillessen postaje igrač Šišmiša. Tako su, naime, Valencia i njezin rival sa sjevera zaobišli UEFA-in Financijski fair-play jer je posljednji dan lipnja ujedno i kraj fiskalne godine.

Dakle, iako je jasno da se radi o svojevrsnoj zamjeni vratara, španjolski su klubovi odlučili napraviti dva odvojena transfera u dva dana, ali u dvije različite fiskalne godine.

Iako je baš od Valencije poražena u finalu Kupa kralja, Barca im je pomogla tako što će prvo dati Valenciji novac koji će oni uknjižiti zadnjeg dana fiskalne godine, čime će se ispoštovati Financijski fair-play.

Dan kasnije Valencia će vratiti uslugu i uplatiti finu svoti Barci, kojoj je pak potreban novac od 1. srpnja jer planiraju mnogo trošiti ovog ljeta odnosno u novoj fiskalnoj godini.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider