Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije sretan, nimalo...

Što se događa s Mourinhom? Nikad nije ovako rano ''puknuo'', igrači se boje, klub ga smiruje s još novca za transfere

Jose Mourinho zaredao je s izjavama koje otkrivaju njegovu veliku nervozu uoči početka sezone.

Jose Mourinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Manchester United ulazi u svoju treću sezonu pod vodstvom Josea Mourinha. I dok neki tvrde kako slavni klub s Old Trafforda nije ništa dobio njegovim dolaskom, njegovi obožavatelji kažu kako je drugo mjesto ipak značajan pomak u zadnjih pet sezona ere nakon Alexa Fergusona.

Istina, Unitedu je to uvjerljivo najbolji rezultat od posljednjeg naslova prvaka iz 2013. godine, a iako je prošla ta famozna Mourinhova druga sezona, navijači se još uvijek nadaju kako im Portugalac, majstor za trofeje, može donijeti naslov prvaka.

Do početka nove sezone i domaćeg sraza s Leicester Cityjem ostalo je još desetak dana. Mourinho se vrlo rano odlučio upaliti sirenu za opću opasnost. Njegove izjave na turneji u SAD-u odjeknule su crvenim dijelom Manchestera, pokrenuta je opća mobilizacija.

Težak poraz od Liverpoola okidač za nabujalo nezadovoljstvo

Portugalac je ''puknuo'' nakon što ih je najveći rival Liverpool isprašio s 4:1 pred više od 100 tisuća gledatelja u Michiganu. Jesu to prijateljske utakmice, ali Jose ne voli gubiti. Naročito ne s takvom razlikom, od rivala, pred 100 tisuća navijača.

''Da sam ja na mjestu navijača u Americi, ne bih platio ulaznicu za ovakve utakmice'', rekao je Mourinho misleći da klubovi rade sebi ne baš najbolju promociju u International Champions Cupu sa šarenim sastavima bez svojih najvećih zvijezda.

Navijači Redsa ne bi se složili, oni su vidjeli svoje novo pojačanje Shaqirija kako rivalu zabija čudesne škarice. I to je u biti problem Mourinha. Menadžer Uniteda jednostavno je nezadovoljan trenutačnom situacijom. Jedno je njegovo oko uvijek u dvorištu nekog rivala, bilo stvarnog rivala njegova kluba ili jednostavno njegova rivala na klupi.

Zato je i sarkastično komentirao kupovinu Alissona smijući se ''velikoj promjeni'' kod Kloppa, koji je sad odjednom voli trošiti. Nijemac je uzvratio da mu je jedna od životnih zadaća nasmijati Mourinha jer se to ne događa često.

Jose je zasad doveo tri pojačanja, Freda iz Šahtara, mladog desnog beka Dioga Dalota iz Porta i rezervnog vratara Leeja Granta. Naravno da je to premalo za njegove kapacitete.

''Htio bih još dva igrača, ali mislim da ću dobiti jednog. Prije nekoliko sam mjeseci predao listu petorice želja. Ako je moguće, dobro, ako nije, opet dobro'', rekao je Mourinho, kojeg iritira činjenica što na pripremama nema pola momčadi.

''Ovo nije naša momčad. S nama je sada polovica igrača koji neće biti s nama kad počne sezona. Ovo nije ni 30 % naše momčadi.''

Jose Mourinho (Foto: AFP) (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Klub ga smiruje, igrači se boje

Klub ga je odlučio podržati i engleski mediji pišu kako mu je osigurano još novca za pojačanja. Toby Alderwerield navodno je njegova najveća želja, no vidjet ćemo kako će taj napad odbiti Tottenham.

S druge strane, igrači su, piše Telegraph, u strahu zbog takva ponašanja Portugalca. Dio ih smatra kako je atmosfera ''zatrovana'', kako se svakom čeka neki krivi korak do dobije porciju od trenera. A sezona još nije ni počela.

Kritizirao je i svog vjernog vojnika Valenciju jer još uvijek nije spreman, Martiala jer se nije vratio u SAD nakon rođenja djeteta, a desetak dana uoči starta sezone nedostaju mu brojni polufinalisti SP-a poput Pogbe, Fellainija, Lukakua, Rashforda, Younga, Lingarda i ostalih.

Sve je to skupa jako uzrujalo Josea, a kad je on nesretan, događaju se potresi. Problem je što sezona potresa inače kreće koji mjesec kasnije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider