Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zajedljivi Portugalac

Special One opet briljira: Mourinho se narugao Liverpoolu, ali favorit je samo jedan

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho zajedljivo je prokomentirao Liverpoolovu transfernu politiku ovog ljeta.

Jose Mourinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Manchester United i Liverpool sinoć su slavili protiv Milana i Manchester Cityja na američkoj turneji, International Champions Cupu, kako se službeno zove ljetno natjecanje koje organizira američka kompanija Relevent Sports.

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho iskoristio je press-konferenciju nakon utakmice kako bi u svojem poslovično zajedljivom stilu prokomentirao Liverpoolovu transfernu politiku ovog ljeta.

Redsi su bili prilično rastrošni, kupili su Alissona, Fabinha i Xherdana Shaqirija, na koje su sveukupno potrošili oko 123 milijuna eura. Brazilski reprezentativac Alisson doveden je iz Rome i postao je najskuplje plaćeni vratar na svijetu s transferom od 62,5 milijuna eura. Uz sve to, u Liverpool je došao i Naby Keita iz RB Leipziga za 60 milijuna eura. Taj je transfer dogovoren još prošle godine, a sada je samo realiziran.

„Kad to vidim, ja se također sretno smijem. Znate, možete promijeniti mišljenje, možete se promijeniti i kao osoba. To je zabavno“, sarkastično je prokomentirao Mourinho s jasnom aluzijom na komentar Juergena Kloppa prije godinu-dvije kako Liverpool neće trošiti basnoslovne iznose na pojačanja kao njegovi konkurenti u Premierligi. Naravno da je Klopp prije svih mislio na manchesterske klubove City i United.

Jürgen Klopp (Foto: AFP) Jürgen Klopp (Foto: AFP) (Foto: Afp)

„Ako imate dovoljno novca i ako dobro investirate, to je bolje nego da ga držite u banci, jer, kao što znamo, kamata je vrlo mala. Problem je što morate dobro investirati, a ja iskreno mislim da su oni to dobro napravili, jer je svaki igrač kojeg su doveli stvarno kvalitetan. Sretan sam zbog njih“, kazao je Mourinho, a onda cinično poentirao.

„To je OK, no možda će ove sezone konačno nešto morati osvojiti. Nakon ovakvih investicija, vjerojatno rekordnih za novu sezonu u Engleskoj, mislim da je to korektno očekivati, da postoje neki zahtjevi, recimo da se osvoji Premierliga. Ne vidim tko bi ovo ljeto mogao prestići Liverpool po potrošnji. Momčad koja je igrala finale Lige prvaka trebala bi biti veliki kandidat za osvajanje prvenstva“, poručio je portugalski menadžer na klupi Manchester Uniteda.

Mourinho je gurnuo Liverpoolu i Kloppu vrući krumpir u ruke, no prema procjenama najpoznatije britanske i svjetske kladionice, William Hilla, Liverpool je "tek" drugi favorit engleskog prvenstva s koeficijentom 5,50. Manchester United je treći sa 8,00, a najveći je favorit aktualni prvak Manchester City s mizernih 1,61.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider