Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mladi talijan srušio bayern

Prvi poraz Kovačeva Bayerna, opet igrao i Stanišić: Liverpool pobijedio City, Tottenham razbio Romu

Diljem SAD-a odigrano je nekoliko utakmica na International Champions Cupu.

Andrea Favilli (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Zahuktao se najpoznatiji ljetni turnir, International Champions Cup koji se ovih tjedana igra diljem Amerike, ali i cijelog svijeta. Nakon uvodne tri utakmice u kojima je proteklih dana Bayern pobijedio PSG, Borussiju Man City, a potom i Liverpool, tijekom noći odigrano je čak pet utakmica svega nekoliko sati.

Moramo odmah istaknuti kako klubovi igraju bez većine svojih najvećih zvijezda, naročito onih koje smo gledali na Svjetskom prvenstvu.

Bayern Nike Kovača doživio je svoj prvi poraz. Bolji je s 2:0 u Philadelphiji bio Juventus, koji je zaigrao u nešto jačem sastavu od Bavaraca kod kojih se u prvih 11 opet našao 18-godišnji Josip Stanišić, koji ima i njemačko i hrvatsko državljanstvo.

Oba pogotka za Juve zabio je mladi napadač Andrea Favilli koji je prošle sezone proveo na posubi u Ascoliju. Zaigrali su i Emre Can i Cancelo koji su ovog ljeta stigli u Torino. Kovač je u prvih 11 uvrstio Riberyja, Javija Martineza, Bernata, Gnabryja, ali Talijani su ipak bili pretežak zalogaj.

Borussia Dortmud prvo je skinula skinula skalpove Cityju i Liverpoolu, no onda je u Pittsburghu izgubila od Benfice na penale nakon što je u regularnom dijelu bilo 2:2. Phillip je zabio oba gola za Nijemce, a Almeida i Semedo za Portugalce.

Liverpool je u New Jerseyju pobijedio City pogotkom Manea u sudačkom produžetku s bijele točke. Prije toga Sane je doveo u vodstvo engleskog prvaka, a izjednačio je Salah. Liverpool je zaigrao u jakoj postavi, dok je kod Cityja od poznatijih igrača tek Mahrez bio u prvih 11.

Tottenham je u San Diegu isprašio Romu s 4:1, iako su Rimljani u prvih 11 imali Perottija, Schicka, Undera, Pastorea, Manolasa, Pellegrinija i ostale. Llorente je zabio prva dva pogotka za Spurse, a Lucas Moura druga dva. Schick je doveo Romu čak u vodstvo, ali ono nije dugo trajalo.

Milan i Manchester United odigrali su 1:1 u Carsonu, a pobjednik je nakon 11-eraca bio Mourinhov sastav. Alexis Sanchez doveo je Engleze u vodstvo, ali je Suso izjednačio tri minute kasnije.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider