Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
evo Što kažu kladionice

Ovo su šanse Hrvata za osvajanje Lige prvaka: Mogu li nastaviti nestvarni niz?

Hrvatska je imala osvajača Lige prvaka pet godina zaredom, a taj bi se trend lako mogao nastaviti.

Luka Modrić i Mateo Kovačić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka donio je dvije utakmice s jasnim favoritima i dvije u kojima je sve moguće. Barcelona i Bayern bolje su prošli izvukavši Romu, odnosnu Sevillu. Najtežeg protivnika dobio je Real koji igra reprizu prošlosezonskog finala s Juventusom. Težak posao ima i jedan od favorita Manchester City koji igra s Liverpoolom, prvim i zasad jedinim klubom koji je pobijedio Građane u Premierligi.

ANKETA Tko će proći u polufinale Lige prvaka? Dajte glas svojim favoritima!

A sad pogledamo što kažu kladionice. One su nakon grupne faze prvim favoritom proglasile Manchester City. Ali nakon što su Leo Messi i Barcelona onako uvjerljivo izbacili Chelsea, sad je prvi favorit opet - Barcelona! Prema kladionicama: ima oko 25 posto izgleda za naslov prvaka.

City je sad drugi, s oko 22 posto. Treći je Bayern s 19, a branitelj naslova Real ima oko 16 posto izgleda za treći uzastopni naslov. Nakon njih slijede Juventus i Liverpool s po sedam posto te Sevilla i Roma s po dva posto izgleda.

Hrvatski nogometaši opet su među najbrojnijima u četvrtfinalu. Tu su njih petorica: Modrić i Kovačić s Real Madridom, Rakitić s Barcelonom, Mandžukić s Juventusom i Lovren s Liverpoolom. Od ove naše petorice, naslov prvaka već imaju četvorica, svi osim Lovrena.

A evo što kažu kladionice: hoće li neki od naših nogometaša opet postati prvak Europe? Izgledi za to iznose oko 55 posto! Naime, to dobijemo kad zbrojimo šanse Barcelone, Reala, Juventusa i Liverpoola.

Hrvatski nogometaši ostat će bez titule ako naslov osvoje City ili Bayern (odnosno Sevilla ili Roma). A podsjetimo: hrvatski nogometaši su u neviđenom nizu od pet naslova zaredom! Borba osam najboljih kreće vrlo brzo, već trećeg travnja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider