Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prognozirajte ishode

ANKETA Tko će proći u polufinale Lige prvaka? Dajte glas svojim favoritima!

Tko će proći u polufinale Lige prvaka? Prognozirajte u našoj anketi!

Četvrtfinale Lige prvaka (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Ples kuglica je rekao svoje i odlučio o parovima četvrtfinala Lige prvaka. U reprizi prošlosezonskog finala susreću se Juventus i Real, u velikom engleskom okršaju snage će odmjeriti Manchester City i Liverpool, Barcelona je izvukla Romu, a Bayern Sevillu.

Parove je izvlačio Andrij Ševčenko, legendarni ukrajinski nogometaš u čijoj se domovini igra finale Lige prvaka - Olimpijski stadion u Kijevu ugostit će finaliste 26. svibnja.

No put do Kijeva još je dugačak, a mi vas pitamo: tko će proći u polufinale? U nastavku u našoj anketi glasujte za svoje favorite!

Juventus – Real Madrid

Vjerojatno najspektakularniji četvrtfinalni par bit će ovaj sudar divova i repriza prošlosezonskog finala, u kojem je bolji bio Real. Ukupno su dosad igrali 19 puta, a Real je za nijansu uspješniji: slavili su u devet susreta, Juve je slavio u osam, dok su dvije utakmice završile remijem. No bitno je napomenuti da je Real pobjeđivao kada je bilo najvažnije: u finalima Lige prvaka 2017. i 1998. godine. Može li Stara dama doći do osvete?

Liverpool – Manchester City

Veliki engleski okršaj bit će 178. susret ovih klubova, ali i prvi u europskim natjecanjima. Redsi su, očekivano zbog bogate povijesti, puno uspješniji – imaju 87 pobjeda, City je slavio 45 puta, a u 46 utakmica bilo je neriješeno.

No povijest ne znači puno jednom kada lopta krene s centra, a Manchester City je ove sezone pomeo konkurenciju u Premierligi. Teško je stradao i Liverpool u prvoj utakmici: Građani su slavili s čak 5:0, ali u uzvratu su Redsi došli do osvete i nanijeli Cityju prvi prvenstveni poraz ove sezone pobjedom 4:3. U ovim se susretima očekuje prava kiša golova, tko će proći u polufinale?

Barcelona – Roma

Roma je u osmini finala izbacila Šahtar, ali sljedeća prepreka je puno teža: stiže im Barcelona predvođena spektakularnim Leom Messijem. Dosad su igrali četiri puta - oba kluba imaju po jednu pobjedu, a dvije utakmice završile su remijem. Roma ima dobar omjer u susretima s katalonskim gigantom, može li još jednom zaustaviti katalonskog giganta?

Sevilla – Bayern

Ova dva kluba susreću se prvi put u povijesti. Bayern je nakon krize početkom sezone vratio na klupu Juppa Heynckessa, trenera koji je vodio Bavarce do zadnje titule europskog prvaka 2013. godine. Od njegovog povratka Bayern gazi sve pred sobom, a sada ih čeka susret sa Sevillom, koja je u osmini finala šokirala Manchester United i izborila prvo četvrtfinale nakon davne 1958. godine. Mogu li zaprijetiti Bayernu koji se prometnuo u jednog od najvećih favorita natjecanja?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider