Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prekretnica

Što dalje? Sergio Ramos ima četiri opcije za nastavak karijere

Sergio Ramos u srijedu je objavio kako odlazi iz Reala poslije 16 sezona i sad bira sljedeći korak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U srijedu poslijepodne Real Madrid objavio je službeno kako se poslije 16 sezona rastaje od kapetana Sergija Ramosa. Time je završilo veliko poglavlje u Ramosovoj karijeri, međutim njegovo zbogom Kraljevskom klubu, čini se, neće biti i zbogom profesionalnom nogometu.

Iako je već debelo u veteranskim godinama s 35 na grbači, Sergio Ramos i dalje je jedan od najatraktivnijih stopera na tržištu, o njegovim uslugama razmišljaju neki od najboljih klubova u Europi. Pod "najbolji" čitaj najbogatiji jer će njegov novi gazda morati izbrojiti 12 milijuna eura za sezonu želi li ga angažirati.

Tko ima za plaću, ima šanse u pregovorima

Taj je iznos bio kamen spoticanja u pregovorima s Realom. Predsjednik Florentino Perez ne misli da je Ramos i dalje toliko vrijedan te mu je već u inicijalnim tjednima pregovora o novom ugovoru rekao da ga ne misli toliko platiti.

Ramos je, čini se, uvjeren da je to realan omjer cijene i kvalitete te ne želi igrati za manje, a njegovo mišljenje dijeli još nekoliko europskih nogometnih giganata.

Četiri opcije

Prije svih Manchester City, koji je posljednjih tjedana pojačao kontakte sa španjolskim stoperom. Tiražni As doznaje kako su Ramosovi ljudi u kontaktu s Cityjevim čelnicima već neko vrijeme, zapravo otkako je Eric Garcia potpisao za Barcelonu i odlučio ih napustiti. Još ako ode Aymeric Laporte, City će ostati na samo trojici stopera - Diasu, Stonesu i Akeu.

gol expired Real Madrid i službeno objavio: Sergio Ramos nakon 16 godina odlazi iz Kraljevskog kluba! divider

Druga mogućnost udaljena je samo nekoliko kilometara od Cityjeva stadiona, Manchester United također traga za stoperom svjetske klase kako bi ga upario s Harryjem Maguireom. Spomenute strane već su pregovarale 2015. godine kad je Ramosu također istjecao ugovor, međutim Španjolac je odabrao ostati u Madridu.

Lova ili povratak kući

U utrci je i PSG… Predsjednik Al Khelaifi i sportski direktor Leonardo imaju u planu osvojiti Ligu prvaka do SP-a u Kataru 2022. godine, a igrači koji dolaze bez odštete posebno su im zanimljivi. Već su ukrali Ginija Wijnalduma, Giggio Donnarumma na korak je do potpisa, a Ramosovo dovođenje bilo bi točka na i ambicioznom projektu koji do konca sljedeće sezone mora isporučiti ušati trofej.

I posljednja u redu stoji njegova matična Sevilla. Andalužani imaju male šanse, ali ih imaju. Nadaju se ipak kako će Ramos na račun stare ljubavi spustiti svoje zahtjeve za plaću, slično kao lani Ivan Rakitić. Međutim, ako je već odlučio otići iz Reala jer mu nije platio dovoljno, teško je očekivati da će ga sentiment privoljeti da učini isto u Sevilli, kad već može dobiti koliko želi na drugome mjestu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider