Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kako do skupina?

Što čeka hrvatske klubove? Svima se otvara lijepa prilika, ali prvo treba proći teške izazove

Hrvatska ima pet klubova u Europi. Mogu li dogurati do europskih skupina?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski klubovi izvukli su protivnike za predstojeće europske izazove. Dinamo je u lovu na Ligu prvaka, a Hajduk, Osijek, Rijeka i Lokomotiva na Europsku ligu.

Dinamo će vjerojatno teži izazov imati u trećem pretkolu nego u play-offu. Prođu li Ferencvaroš, na dvije utakmice igraju s Qarabagom ili Moldeom, a uzvrat u Zagrebu stavlja Modre u dobru situaciju.

S Moldeom su već igrali, bilo je vrlo gusto 2015. kada je Dinamo, također pod vodstvom Zorana Mamića, prošao golovima u gostima (1:1 i 3:3).

gol expired Hajduk na turskog velikana: Rijeka, Lokomotiva i Osijek imali sreće divider

Hajduk i Osijek počinju europski put u drugom pretkolu. Prođe li Hajduk makedonsku Renovu, čeka ih gostovanje kod Nefčija ili turskog velikana Galatasaraya.

Turci su favoriti za prolaz i to će biti i u eventualnom susretu s Hajdukom, ali igra se na jednu utakmicu - ako ih Hajduk iznenadi, preuzet će status nositelja i moći se nadati dobrom ždrijebu u play-offu.

Težak posao čeka Osijek u prvoj utakmici - stiže im švicarski velikan Basel, ali na Gradskom vrtu nadaju se da ih mogu iznenaditi na svom terenu. Podsjetimo, tamo je nedavno pao i ugledni PSV. Izbace li Švicarce, otvara im se lijepa situacija - na Gradski vrt dolazi ciparski Anorthosis.

gol expired Dinamo saznao protivnike u play-offu Lige prvaka: Izbjegli Zvezdu i bivše krvnike, dobro su prošli divider

Rijeka se uključuje u 3. pretkolu, a ždrijeb joj je donio domaćinstvo. Protivnici su grčki Aris ili ukrajinski Kolos, itekako prolazno za Riječane.

Lokomotiva je dobro prošla u ždrijebu - mogla je dobiti Sporting ili PSV, a dobila je Honved ili Malmö. Otegotna okolnost je što moraju na gostovanje, ali u slučaju prolaza, play-off bi čekali kao nositelji.

Kada se podvuče crta, situacija nije loša za hrvatske klubove, ali u Europi nema laganih utakmica. Nadajmo se da će što više predstavnika naći put do skupina europskih natjecanja.

gol expired Katalonci otkrili detalje Rakitićeva odlaska: Hrvat zauzeo čvrst stav, Barcelona ima računicu divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider