Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slomio čelnike blaugrane

Katalonci otkrili detalje Rakitićeva odlaska: Hrvat zauzeo čvrst stav, Barcelona ima računicu

Hrvatski veznjak dao je puno Barceloni koja mu je na kraju odlučila ispuniti želju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povratak Ivana Rakitića u Sevillu velika je priča španjolskog nogometa, po medijskoj praćenosti odmah iza sage o odlasku Lionela Messija iz Barcelone.

Hrvatski veznjak trebao bi uskoro formalizirati 2+1 ugovor sa svojim bivšim klubom u kojem se prometnuo u zvijezdu. Navijači ga u Anadaluziji obožavaju, pri svakom povratku na Sanchez Pizjuan dobio je ovacije, a tamo je upoznao i suprugu Raquel.

Ne čudi stoga što je Rakitić htio samo u Sevillu. Kako piše katalonski Sport, Raketa je zauzeo čvrst stav, nije htio niti čuti za ostale ponude. Odbio je pregovarati s drugim klubovima, a čelnici Barcelone imali su dvije opcije - pustiti ga odmah ili pričekati godinu dana, kada bi Rakitić mogao sam odšetati kao slobodan igrač.

gol expired Đoković vrištao prema Ivaniševiću: ''Kaži da sjedne'' divider

U Barceloni su odlučili pustiti ga odmah. Otići će bez odštete, ali Barcelona će ipak nešto zaraditi kroz bonuse koji bi mogli dostići i do osam milijuna eura. Pored toga, uštedjet će i 10 milijuna eura plaće u bruto iznosu.

U Barceloni su pristali na ovakvu pogodbu jer računaju da se ulaganje u Rakitića već isplatilo. Podsjetimo, doveli su ga za povoljnih 18 milijuna eura, a u šest godina dao je veliki doprinos klubu i itekako vratio uloženo. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider