Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatan učinak

Što čeka Dinamo? Neugodna ekipa sa svjetski traženim igračem koja se šeće kroz Europsku ligu

U četvrtfinalu Europske lige Dinamo će igrati protiv Villarreala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Među sedam potencijalnih suparnika Dinamo je u ždrijebu četvrtfinala Europske lige izvukao Villarreal.

Španjolski predstavnik manje je atraktivno ime negoli Arsenal, Roma ili Manchester United, koje su Modri također mogli izvući, ali svakako je riječ o izuzetno neugodnoj momčadi.

Villarreal je trenutačno na sedmom mjestu La Lige, gdje se pokazao kao tvrd orah jer je u 27 prvenstvenih utakmica upisao samo pet poraza.

10 utakmica, devet pobjeda i jedan remi

No njegovi ovosezonski rezultati u Europi još su impozantniji. Skupinu I, u koju su bili smješteni, naprosto su poharali. U društvu izraelskog Maccabi Tel Aviva, turskog Sivaspora i azerbajdžanskog Qarabaga upisali su pet pobjeda i jedan remi, osvojivši 16 od mogućih 18 bodova.

gol expired Krznar i Oršić komentirali Villarreal: "Sanjamo to finale Europske lige" divider

Ako vas ni to ne može dovoljno impresionirati, pogledajte kako izgleda njihov dosadašnji put u nokaut-fazi. U šesnaestini finala s dvije su pobjede izbacili Red Bull Salzburg, a u osmini finala, također s oba trijumfa, Dinamo Kijev, i to bez primljenog pogotka.

Stoper od 50 milijuna eura

Što se Villarrealova kadra tiče, apsolutno prva zvijezda i najskuplji igrač jest njihov kapetan, 24-godišnji stoper Pau Torres, čija je tržišna vrijednost prema Transfermarktu procijenjena na 50 milijuna eura. Za Torresa se već odavno raspituju ponajbolji europski klubovi i jasno je da on broji svoje zadnje dane na El Madrigalu te da će ovog ljeta promijeniti sredinu.

Udarna napadačka igla im je Gerard Moreno, 28-godišnji centarfor koji je ove sezone u svim natjecanjima postigao 19 golova i upisao sedam asistencija. Od tih brojki u Europskoj je ligi u 400 odigranih minuta postigao četiri gola i triput asistirao.

gol expired Dinamo i Villarreal: Žuta podmornica već je jednom potopljena na Maksimiru divider

Samuel Chukwueze nezgodno je nigerijsko krilo na koje će obrana Modrih također morati obratiti posebnu pozornost, a od poznatijih imena izdvajamo bivšeg igrača Liverpoola Alberta Morena i Francisa Coquelina, koji je svojedobno nosio dres Arsenala. Tu su i Paco Alcacer, Carlos Bacca, Etienne Capoue... Respektabilna družina koja nije slučajno tu gdje jest.

Na koncu, ne treba preskočiti niti čovjeka koji je možda najzaslužniji za sve to. Trener Unai Emery nakon avantura u PSG-u i Arsenalu odlučio se vratiti u Španjolsku i prihvatio je poziv Villarreala te s njim radi velike stvari.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider