Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Preskup im je

Što će Hajduk s Awaziemom? Boavista ga se želi riješiti, na potezu je Jakobušić

Chidozie Awaziem odigrao je sezonu na posudbi u Hajduku, a sada se razmatra otkup njegovog ugovora.

Chidozie Awaziem (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Nigerijski internacionalac Chidozie Awaziem odigrao je sezonu na posudbi u Hajduku, a sada se razmatra otkup njegovog ugovora od Boaviste.

Igor Tudor i Dimitri Payet Payet otkrio Tudorove metode rada: ''Ostao sam šokiran, potpuna suprotnost od Sampaolija'' divider

Puno je uspona i padova bilo u igri nigerijskog stopera, polivalentnost i igra s loptom glavne su snage 26-godišnjaka, ali povremeni kiksovi ponekad su znali baciti sjenu na nogometno znanje Awaziema.

Pod palicom Ivana Leke Awaziem se ustalio u prvih 11 i posljednjih osam utakmica sezone ostavio mrežu Lučića netaknutom, a u 28 nastupa koje je upisao u HNL-u, postigao je respektabilnih pet pogodaka za jednog stopera.

Bijeli su spremni otkupiti Awaziema, ali ne po cijeni koja je dogovorena prije posudbe, Splićani su spremni ponuditi milijun eura Boavisti. Portugalski O Jogo javlja da je Awaziem preskup za klub, ali i da nisu baš zadovoljni ponudom Splićana.

Interes za Nigerijca postoji i mimo Hajduka te će očito morati podebljati ponudu ako žele Awaziema zadržati u svojim redovima.

Stipe Biuk Loše vijesti iz SAD-a: Los Angeles ne pušta Biuka na Euro divider

Boavista je u ljeto 2021. Awaziema platila čak pet milijuna eura Portu, a nadaju se vratiti barem pola uloženog, što i je bio prvotni dogovor prilikom posudbe Hajduk.

Navodno delegacija Hajduka stiže u Portugal, a u Splitu se nadaju da će pronaći zajednički jezik te zgotoviti posao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider