Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I DALJE JE CILJ EUROPA

Stjepan Tomas predstavljen u Osijeku: "Preferiram napadački nogomet, ali sad moramo biti pragmatični"

Novi trener NK-a Osijeka Stjepan Tomas predstavljen je na konferenciji za medije.

NK Osijek jučer je dobio četvrtog trenera u ovoj sezoni, a čovjek koji će pokušati do kraja sezone osvojiti jedno od prva četiri mjesta na ljestvici postao je Stjepan Tomas.

On će voditi momčad u preostalih šest kola, ali i iduće sezone, s obzirom na to da je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine. Sportski direktor Ivica Kulešević potvrdio je kako je Tomas doveden s ciljem da se posloži momčad koja će iduće sezone ponovno biti konkurentna, ali da ne odustaju ni od preostalih ovosezonskih ciljeva.

"Tomas je naučio raditi pod pritiskom"

"Stjepana poznajem jako dugo, on je veliki borac i veliki radnik. Cijelu je karijeru izgradio na tome. Funkcionirao je u nekim drugim sustavima i drugim sredinama, ima puno trenerskog iskustva. Kao igrač i kao trener radio je pod pritiskom. Mi smo sad u takvoj situaciji i vjerujemo da je on osoba koja će nas povesti u vedrije dane", rekao je Kulešević te završio temu o prethodnom treneru Borimiru Perkoviću:

"Boru Perkovića doveli smo, za što ja imam odgovornost, zato što je trener koji puno radi na igri, traži igru, građenje sa zadnje linije i ima hrabrosti staviti mlade igrače. On je to pokazao, ali, naravno, tražili su se rezultati. Nažalost, imali smo tu sportsku nesreću da su rezultati izostali. Dva promašena kaznena udarca, a u Koprivnici ste vidjeli što se dogodilo. Nakon što nismo ostvarili tri ili četiri pobjede koje smo trebali, naravno da imam sad ponovno priliku, da ne bih doveo Boru Perkovića. No tada sam to napravio u dobroj namjeri."

Cilj je do bodova doći pragmatično

Od Tomasa je zatraženo da najavi što se može očekivati od njegova Osijeka te kako je moguće popraviti poljuljanu situaciju u klubu.

"Gajim ofenzivni napadački nogomet, težim igri, ali mislim da sad na početku nije vrijeme za takve stvari. Sad su bitni bodovi, bitne su pobjede i treba biti pragmatičan. Mi ćemo sad dati sve od sebe da tako pragmatično uzmemo što više bodova u ovih šest utakmica koje su preostale i da tako ostvarimo svoj cilj, da izborimo Europu", rekao je pa dodao:

"Cilj je popraviti odnos s navijačima, a to možemo jedino rezultatom i dobrom igrom."

Već sutra (srijeda, 15 sati) Osijek dočekuje Istru 1961 i Tomas će imati samo jedan trening s momčadi. Neće puno mijenjati, no pripremit će utakmicu na svoj način, prema onome koliko je upoznat s protivnikom.

Za početak treba vratiti samopouzdanje

"Znamo kako Istra igra, znamo da je opasna, ali mi igramo kod kuće, pred svojim navijačima i napravit ćemo sve da pobjedom vratimo samopouzdanje i nastavimo pozitivan niz", pomalo je nespretna izjava Tomasa, koji je, vjerujemo, htio najaviti početak pozitivnog niza.

Borimir Perković u momčad je uveo nekoliko mladih igrača. Nažalost, kiks jednog od njih doveo je do gubitka bodova u Koprivnici, čime je i on ostao bez posla. Tako je Tomas upitan kakav je njegov stav prema kadru, posebno prema tim mladim igračima.

"Sigurno sam vidio veliki potencijal u mladima. Razgovarajući s ljudima, puno njih reklo mi je da Osijek ima sjajne mlade igrače, možda i bolje nego Hajduk, Dinamo ili ne znam tko. Ali sigurno da njih treba postupno uvoditi i ne stavljati neki teret ili odgovornost. Imamo dovoljno iskusnih igrača koji će to iznijeti do kraja. S mladima ćemo vidjeti koliko ćemo ih i na koji način uvoditi. Ali, ponavljam, najveći teret iznijet će iskusni igrači", potvrdio je Tomas.

Gledajući kadar, neke mlade ipak će morati koristiti jer iskusnih na raspolaganju jednostavno nemaju dovoljno. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider