Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kvalifikacije za SP

Štimac nakon dvije godine upisao pobjedu na klupi Indije, njegov kapetan prestigao Messija

Dok se Europljani pripremaju za Euro, Azijci odigravaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. reprezentacija Indije, čiji je izbornik Igor Štimac, na gostovanju je pobijedila Bangladeš s 2:0.

Za Indijce je to prva pobjeda u ovoj drugoj fazi kvalifikacija, ujedno i prvi trijumf od 8. lipnja 2019. kada su na Kings Cupu svladali Tajland.

Pune dvije godine Štimac i njegovi igrači nisu osjetili slast pobjede, sve do ovog ponedjeljka kada su slavili u Bangladešu koji se nalazi na začelju skupine E.

Najzaslužniji za pobjedu Indije bio je njihov kapetan Sunil Chhetri koji je bio dvostruki strijelac. Prvi pogodak je postigao u 79. minuti, a za potvrdu sva tri boda zabio je u drugoj minuti sudačke nadoknade.

S ova dva zgoditka Chhetri je prestigao čak i - Lionela Messija. Među nogometašima koji su još uvijek aktivni, samo je Cristiano Ronaldo zabio više golova za reprezentaciju od kapetana Indije. Messi je za Argentinu postigao 72, Chhetri za Indiju 74, dok je Ronaldo sa 103 reprezentativna gola neprikosnoven na broju jedan.

Dodajmo kako će Indija u posljednjem kolu ove kvalifikacijske runde ugostiti Afganistan i u tom susretu će se oprostiti od mundijalskih snova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider