Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ipak je pogriješio

Stigla jako loša vijest za Messija i City, a sjajna za Barcu: Argentinac u teškom položaju

Lionel Messi ipak ne može otići iz Barcelone svojom voljom…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odvjetnici Lionela Messija, koji su mu savjetovali da službeno pošalje faks Barceloni te ultimativno traži slobodan odlazak iz kluba, grubo su pogriješili u tumačenju pravila.

Potvrdila je to danas i službeno La Liga u priopćenju kojim se htjelo jednom zauvijek stati na kraju tvrdnjama kako se klauzula u ugovoru o Messijevom slobodnom odlasku prolongira na kraj ljeta zbog toga što je setzona pomaknuta zbog koronavirusa.

gol expired Messijeva nova poruka Barceloni: Na testiranje za koronu stigle čak i otpisane zvijezde, ali ne i on divider

''Ugovor koji je trenutno na snazi ima klauzulu o odlasku bez odštete koja se aplicira ukoliko Lionel Messi odluči otići do 26. lipnja'', poručila je, između ostalog, La Liga u priopćenju te Messijeve zahtjeve grubo prizemljila.

''Sukladno pravilima i proceduri u ovakvim slučajevima, La Liga neće dati ispisnicu igraču ako se za njega ne isplati cifra naznačena u klauzuli ugovora.''

Netko će morati izvesti čudo da dovede Messija

Drugim riječima, Lionel Messi ne može iz Barcelone do ljeta 2021. godine ukoliko za njega Barcelona ne dobije 700 milijuna eura odštete ili manji iznos koji klub bude dogovorio s uonim klubom koji će transferirati Messija.

Messi se jutros nije pojavio na okupljanju momčadi i testiranju na koronavirus. Čak su stigli otpisani Ivan Rakitić, Luis Suarez, Samuel Umtiti i Arturo Vidal, ali ne i Messi, što je jasna poruka vodstvu kluba.

Manchester City morat će tako ponuditi nešto neviđeno Barci za Messija. Već su demantirali da su spremni na Camp Nou poslati Jesusa, Brunu Fernandesa i Mhareza, ali ne znamo kako drugačije misle ostvariti ovaj transfer.

Ostaje još nada za navijače Barcelone da će Josep Maria Bartomeu podnijeti ostavku što je navodno uvjet da Messi ostane u klubu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider