Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rat u Maksimiru

Stigao poziv koji će odrediti sudbinu Dinama: "Nećeš, razbojniče" bit će kamilica, evo što se sprema

Skupštinarima Dinama stigli su pozivi za povijesnu Skupštinu maksimirskog kluba. Gol.hr u posjedu je dokumenta...

Zdravko Mamić na čuvenoj Skupštini HNS-a 2010. (Foto: Ivana Nobilo / Ronald Gorsic / CROPIX)

I sada je doista službeno, crno na bijelo. Skupštinarima Dinama stigli su pozivi za Skupštinu maksimirskog kluba, mnogi će reći povijesnu jer se odlučuju o sudbini Dinama, odnosno upravljačkoj strukturi koja će voditi hrvatskog prvaka barem u bliskoj budućnosti, a možda i provesti toliko priželjkivanu demokratizaciju kluba, koja bi trebala dovesti do prvih slobodnih izbora.

Bad Blue Boysi na Maksimiru Boysi posjetili Maksimir i preuzeli stvari u svoje ruke: Pokazali da nisu na prodaju i opet imaju povijesnu ulogu! divider

To zadnje ćemo tek vidjeti i pozorno pratiti, ali mnogi se svesrdno nadaju da će tako biti. Uglavnom, postoje neki signali da bi se Bad Bluse Boysi, najgorljiviji navijači Dinama, mogli izboriti za takav rasplet.

Kako stoji u pozivu, Skupština će se održati 9. ožujka, s početkom u 18 sati, i to u prostorijama zagrebačkog hotela Sheraton. Ne sumnjamo da će biti jako veselo, nešto nalik na „nećeš, razbojniče“, čuvenu Skupštinu HNS-a iz 2010. Neki će reći da će ta Skupština HNS-a biti prava kamilica za ovu Dinamovu koja je u pripremi.

Poziv za sudbonosnu Skupštinu Dinama

Točke dnevnog reda, a još više njihovo provođenje, bit će od velike važnosti. Još uvijek se ne zna koji će biti točan broj skupštinara, pa onda i koji je kvorum. A ne zna se ni tko će biti izabran iz redova povjerenika.

Bira ih se osam, a u tijeku je skupljanje potpisa za učlanjenje u klub. Stižu vijesti da Boysi ažurno rade na svojoj listi, a i međugorska struja upalila je motore i radi na svojoj, ponajviše u BiH. Pretpostavka je i da Baršićeva i Antolićeva struja također ne sjedi skrštenih ruku.

Točka dnevno reda pod „razno“ mogla bi biti najeksplozivnija, ako se do nje uopće dođe jer, kako saznajem, nije nemoguće da dođe i do prekida Skupštine ili da uopće ne bude kvoruma.

Prema nekim procjenama, verificiranih skupštinara moglo bi biti između 70 i 75, no koliko će ih se pojaviti na sjednici, to je veliko pitanje.

Dinamova Skupština može imati maksimalno 80 članova, a na posljednjoj sjednici bilo ih je 77 i dvojica su još primljena, no u međuvremenu su isključena, a uz to su se dogodila još neka isključenja iz kluba i pritužbe Gradskom uredu.

Žalbe su u tijeku i još se ne znaju odluke nadležnih institucija. Sigurno će biti i neopozivih ostavki. Jedna je već najavljena, bivši trener Dinama, a trenutačni Maribora, Damir Krznar, najavio je da će podnijeti ostavku.

Točke dnevnog reda

Kako god, dnevni red je sljedeći:

1. Utvrđivanje dnevnog reda i izbor radnih tijela Skupštine.
a) radno predsjedništvo
b) verifikacijsko povjerenstvo
c) zapisničar
d) dva ovjerovitelja zapisnika

2. Usvajanje izvješća verifikacijskog povjerenstva i utvrđivanje broja prisutnih skupštinara, verifikacija članova Skupštine iz redova povjerenika i kvoruma potrebnog za donošenje potrebnih odluka.

3. Verifikacija zapisnika sa sjednice Skupštine GNK-a Dinamo održane 12. 12. 2022., uz zapisnik o provedenom nadzoru Gradskog ureda za opću upravu i imovinskopravne poslove Grada Zagreba s dopunom zapisnika te s tim u vezi donesene odluke.

4. Godišnje financijsko izvješće za 2022., izvješće neovisnog revizora.

5. Obavijest zakonskog zastupnika o popunjavanju Upitnika o funkcioniranju sustava financijskog upravljanja i kontrola – samoprocjene za 2022.

6. Izbor novog saziva Izvršnog odbora.

7. Izbor novog saziva Nadzornog odbora.

8. Izvješće o radu Zaklade GNK Dinamo „Nema predaje“.

9. Informacije o stanju i poduzetim inicijativama u vezi sa stadionom Maksimir.

10. Razno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider